Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган атакува международните агенции за

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган атакува международните агенции за
Коментари Харесай

Според Ердоган рейтингите на кредитните агенции са безполезни

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нападна интернационалните организации за кредитен рейтинг, наблягайки, че рейтингите на институциите не се броят за нищо, написа вестник Sabah, представен от БГНЕС.
„ Без значение какво вършиме, вашите рейтинги са безполезни “, сподели Ердоган във връзка с рейтинговите организации. „ Истината е ясна и обстоятелствата в нашите ръце са доста разнообразни “.
В момента Турция е на върха в стопански проект - не на дъното, акцентира президентът. Изказването на Ердоган пристигна, откакто интернационалната организация за кредитен рейтинг Moody`s късно в петък понижи рейтинга на дълга на Турция и съобщи, че поддържа отрицателна вероятност за страната.
Moody`s Investors Services показва в изказване, че отдава понижаването на рейтинга на геополитическите опасности и платежния баланс, фискалните буфери и кредитния профил на страната, отбелязва още БГНЕС.
 Ердоган: Турция ще си вземе заслуженото от района на Егейско, Черно и Средиземно море Ердоган: Турция ще си вземе заслуженото от района на Егейско, Черно и Средиземно море
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната му ще вземе, каквото заслужава, от района на Егейско, Черно и Средиземно мо...
Припомняме, че от дълго време Турция подлага на критика интернационалните рейтингови организации, като споделя, че те могат да бъдат субективни и да правят непрозрачни оценки понякога, което води до незаслужено понижаване на доверието в стопанските системи на някои страни. Банките и финансовите институции на страната купиха 85,05% от организацията за кредитен рейтинг JCR Eurasia, запечатайки дългогодишната цел на Анкара да разчита по-малко на огромните три международни организации.
Брутният вътрешен артикул (БВП) на Турция за интервала април-юни се сви с 9,9% по отношение на година по-рано, откакто набъбна с 4,4% през предходните три месеца.
Министърът на финансите Берат Албайрак предходната седмица съобщи, че всички водещи индикатори демонстрират, че най-лошото е минало и че възобновяване в стопанската система непрестанно набира ритъм през третото тримесечие, наблягайки, че чакат възобновяване през втората половина да бъде V-образно.
Друга интернационална рейтингова организация Fitch Ratings предходната седмица преразгледа нагоре прогнозите си за икономическия напредък на Турция и съобщи, че чака стопанската система да се свие с 3,2% през 2020 година, по отношение на предходната прогноза от 3,9%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР