Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган призова Владимир Путин да

...
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган призова Владимир Путин да
Коментари Харесай

Ердоган поиска от Путин да прекрати огъня едностранно и да потърси "справедливо решение"

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган прикани Владимир Путин да предприеме старания за довеждане докрай на войната в Украйна. Офисът на турския президент, представен от, заяви в публично официално съобщение, че Ердоган е изискал от съветския президент да приключи огъня и да потърси " заслужено решение ".
 
Ердоган е провел през днешния ден телефонен диалог с Путин, с който са разискали въпроси от региона на енергетиката, положението и вероятностите на турско-руските връзки, а също и районните процеси, включително руско-украинската война и Сирия.
 
Ердоган е декларирал на Путин за желанието да се случат съответни стъпки по основаването на Пътна карта за основаване на газов хъб в Турция. В тази връзка главата на турската страна е привлякъл вниманието на Путин към напъните за развиване на енергийната инфраструктура на Турция.
 
Засягайки тематиката за войната сред Русия и Украйна, турският водач е напомнил за позитивните резултати на самодейностите за активизиране на разговора, което се е показало в споразумението за зърнения кулоар, огромния продан на пленници и образуването на зона на сигурност към Запорожската АЕЦ.
 
Турският президент е подчертал, че апелите за мир и разговор би трябвало да бъдат подкрепени с едностранно преустановяване на огъня и заслужено споразумяване на различията. Ердоган е отбелязал също по този начин, че е пристигнало време за съответни стъпки против терористичната ПКК и сирийско-кюрдски групировки, включително пречистване от тях на сирийските региони Тал-Рифат и Мюнбич.
 
В продължение на сирийската тематика, Ердоган е отбелязал, че за съответни резултати по въпросите на Сирия, режимът на Башар Асад би трябвало да заеме градивна позиция и да предприеме редица стъпки в политическия развой.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР