Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че НАТО трябва да

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че НАТО трябва да
Коментари Харесай

Ердоган: От НАТО трябва да са щастливи, укрепваме сигурността със С-400

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че НАТО " би трябвало да бъде благополучен ", че страна членка укрепва сигурността си, даже и със зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия, осведомят съветски медии и " Ройтерс ", представена от News.bg.

``
реклама

Той също прикани американския си сътрудник Доналд Тръмп да не постанова наказания на страната му и Съединени американски щати да продадат на Турция изтребители Ф-35.

От петък Русия стартира да доставя на Турция детайли от ЗРС С-400.

Ако Турция ще стане по-силна в областта на сигурността си, кой също ще стане по-силен? Това ще укрепи самия Алианс, счита Ердоган и назова съглашението за С-400 най-важното в историята на Турция.

Вашингтон обаче поддържа друга позиция. Съединени американски щати имат намерение да наложат наказания на Анкара поради покупката, защото имат вяра, че е опасност за изтребителите Ф-35. Тази седмица се чака Вашингтон да разгласи глобите против Турция.

Според турския водач Съединени американски щати и Турция би трябвало да намерят " приблизително състояние " в разногласието.

Със закупуването на С-400 ние не се приготвяме за война. Ние се опитваме да подсигуряваме мира и националната си сигурност, увери турският водач.

В неделя вечерта " Вашингтон пост " разгласява изявление с държавния секретар Майк Помпео, който предизвести, че законът изисква налагане на наказания и той е убеден, че президентът Тръмп ще съблюдава законодателството.

Но турският водач посочи, че Анкара към момента желае да закупи система за противоракетна защита " Пейтриът " от Вашингтон и двете страни би трябвало да усилят търговията и да работят върху " всеобхватно военно съдействие ".

С-400 " Триумф " е най-новата съветска противовъздушна ракетна система с огромен обхват. Предназначена е за заличаване на авиация, крилати и балистични ракети, в това число със междинен обхват на поразяване, а също по този начин могат да се употребяват и против наземни цели. Обхватът им на деяние доближава 400 км, способни са да унищожат цели на височина до 30 км.

Турция се трансформира в третата (след Беларус и Китай) страна, където Москва доставя С-400. Скоро Индия би трябвало да се причисли към тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР