Президентът на Турция Реджеп Ердоган призова Берлин да екстрадира стотици

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган призова Берлин да екстрадира стотици
Коментари Харесай

Ердоган пред Меркел: В Германия има хиляди терористи от ПКК и стотици гюленисти, дайте ни ги

Президентът на Турция Реджеп Ердоган прикани Берлин да екстрадира стотици поддръжници на проповедника Фетхуллах Гюлен от Германия, осведомят " Ройтерс " и " Дейли сабах ".

 Ердоган и Меркел договориха четиристранна среща с Макрон и Путин за Сирия
Ердоган и Меркел договориха четиристранна среща с Макрон и Путин за Сирия

Възнамеряваме да проведем срещата през месец октомври

Ердоган направи коментара по време на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел. Турският водач е на тридневна аудиенция в европейската страна. Той желае възстановяване на връзките с най-голямата стопанска система в Европа и обезпечаване на вложения.

Той също прикани Германия да дефинира мрежата на Гюлен за терористична организация.

 Снимка 380755
Източник:

Има хиляди терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) и стотици поддръжници на " Гюленистката терористична организация " в Германия. Турция чака да бъдат екстрадирани, разгласи той.

Меркел означи, че Германия гледа доста съществено на доказателствата на Турция за организацията на Гюлен и търси обвинени гюленисти, които са търсени от Турция. Тя добави, че Германия се нуждае от повече доказателства, с цел да разгласи организацията за терористична.

 Снимка 380758
Източник:

По тематиката за битката против тероризма Ердоган посочи, че Турция чака по-тясно съдействие с Германия против всички терористични групировки, в това число Кюрдската работническа партия (ПКК) и гюленистите, които са упреквани от Анкара за опита за прелом в Турция през 2016 година

Естествено право е на Турция да желае изгонването на някогашния основен редактор на турския вестник " Джумхуриет " Чан Дюндар , сподели още Ердоган. Дюндар е наказан на пет години и 10 месеца затвор за шпионаж.

" С взаимно доверие ние би трябвало да заловим обвинените и да ги предадем. Това е значимо от позиция на сигурността за мира и благосъстоянието на нашите страни ", счита Ердоган.

 Снимка 380759
Източник:

Той също прикани Германия да покаже почитание към правосъдната система на Турция, имайки поради рецензии на Берлин по отношение на задържани немски жители в турската страна, които са упрекнати в тероризъм.

Междувременно турско-германски публицист от Avrupa Postasi, носещ тениска с искане да се освободят арестуваните в Турция публицисти , беше изведен от защитата по време на конференцията.

 Снимка 380757
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР