Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди, че ще се обърне

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди, че ще се обърне
Коментари Харесай

Ердоган предупреди САЩ, че ако не получи F-35, ще вземе изтребители от друг

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предизвести, че ще се обърне другаде за изтребители , в случай че Съединени американски щати откажат да продадат самолети F-35 , добавяйки, че решението на Съединени американски щати да изключи Анкара от програмата няма да я спре да удовлетвори потребностите си , оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати обявиха предходната седмица, че изключват съдружника на НАТО Турция от програмата F-35, защото Анкара е закупила и получила съветска противоракетна система С-400 , която Вашингтон счита за опасност.
 Тръмп още веднъж размисля за наказания против Турция, желае по-мек метод
Тръмп още веднъж размисля за наказания против Турция, желае по-мек метод

Ердоган заплашил да напусне НАТО и да изгони Съединени американски щати от Инджирлик

Вашингтон заплаши, че ще наложи наказания против Турция , макар че Анкара отхвърля предизвестията. Вместо това се доверява на съпричастни мнения от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който съобщи, че Турция е третирана " незаслужено ". Тръмп обаче не изключва наказания против Турция.

Ердоган , говорейки обществено за напрегнатите връзки със Съединени американски щати за първи път от 11 дни, съобщи, че се надява, че американците ще бъдат " рационални " по въпроса със глобите, добавяйки, че Турция може също да преразгледа закупуването на самолети Boeing от Съединени американски щати .

" Не ни ли давате F-35? Добре , извинете, само че още веднъж ще би трябвало да предприемем ограничения по този въпрос и ще се обърнем другаде ", разяснява Ердоган пред членовете на ръководещата партия.
 Завърши първият стадий от доставката на С-400, разгласи Турция
Завърши първият стадий от доставката на С-400, разгласи Турция

Завърши доставката на първата партида от съставените елементи на С-400 в авиобазата " Мюртед " до Анкара

" Дори и да не получим F-35, купуваме 100 съвременни самолета Boeing , съглашението се подписва... В момента един от самолетите на Boeing дойде и ние плащаме, ние сме положителни клиенти. Но в случай че нещата продължат по този начин, ще би трябвало да преразгледаме това . "

Руският държавен конгломерат Ростек съобщи, че Русия е подготвена да достави своите самолети Су-35 в Турция, в случай че Анкара ги изиска . Но турските управляващи обявиха в четвъртък, че за момента не се водят диалози с Москва за други възможности на F-35.
 Русия подготвена да продаде на Турция и изтребители Су-35
Русия подготвена да продаде на Турция и изтребители Су-35

Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов също съобщи, че след С-400 Русия може да продаде на Турция и бойни самолети

Връзките сред Анкара и Вашингтон са обтегнати по голям брой въпроси . Турция също е ядосана от поддръжката на Съединени американски щати за сирийските кюрдски милиции (YPG), главен съдружник на Съединени американски щати в района, който Анкара счита за терористична организация.

Анкара предизвести, че ще стартира военна интервенция в северна Сирия, с цел да унищожи YPG , в случай че не може да се споразумее с Вашингтон за плануваната безвредна зона в района, заявявайки, че " търпението към този момент се е изчерпало ".

Ердоган изясни, че Турция е решена да унищожи " терористичния кулоар " на изток от река Ефрат в Сирия, без значение по какъв начин ще приключат договарянията за безвредната зона, като Анкара усили заканите си за атака.
 Турция към Съединени американски щати: Отменете решението си за Ф-35 или ще настъпи непоправима щета
Турция към Съединени американски щати: Отменете решението си за Ф-35 или ще настъпи непоправима щета

Министерството на външните работи на Турция отхвърли причините на Съединени американски щати и акцентира, че решението не се основава на " законно опрощение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР