Президентът на Турция Реджеп Ердоган поиска решение от ЕС по

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган поиска решение от ЕС по
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара няма да се откаже от кандидатурата си за еврочленство

Президентът на Турция Реджеп Ердоган изиска решение от Европейски Съюз по въпроса за присъединението на Турция към евросъюза, оповестява ДПА.

Германската информационна организация отбелязва, че настояването на Ердоган идва седмица преди срещата на върха на Европейски Съюз, на която се чака въпросът да бъде разискван.

" Представете вашата декларация и дано въпросът да завърши. Ние нямаме потребност от вас ", сподели турският водач на съвещание на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в коментар по адрес на водачите на страните от Европейски Съюз.

Преговорите за присъединение сред Анкара и Брюксел де факто са замразени след несполучливия опит за прелом в Турция през предходната година, което остро се подлага на критика от турското държавно управление.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че въпросът за еврочленството ще бъде разискван на срещата на върха на 19-20 октомври.

Берлин и Анкара са в обтегнати връзки поради задържането на немски жители в Турция.

" Тези, които вършат всичко допустимо по силите си да изолират Турция от Запада и, в случай че е допустимо, от целия свят, се пробват на вятъра ", безапелационен Ердоган.

Въпреки рецензиите си турският общественик разясни, че Анкара няма да се откаже от кандидатурата си за еврочленство.

" Все още ни залъгват. Но ние ще бъдем търпеливи. Ние споделяме: няма да сме ние, а вие, които се отдръпват ", посочи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР