Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща да бъде върнато смъртното

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща да бъде върнато смъртното
Коментари Харесай

Ердоган с обещание за смъртно наказание и късане на глави година след преврата

Президентът на Турция Реджеп Ердоган даде обещание да бъде върнато смъртното наказване пред многочислените шествия и манифестации, с които страната означи една година от опита за прелом от 15 юли.

В словото си пред множеството на моста над Босфора, който след превратната нощ от предишното лято се назовава „ Героите на 15 юли”, президентът даде дума, че в случай че в Народното събрание бъде импортирано искане за обновяване на изтезанията и то му бъде предоставено, той ще го утвърди.

ДА СИ ПРИПОМНИМ СЪБИТИЯТА В СНИМКИ

Кой провежда опита за прелом в Турция

„ Оттук нататък подсъдимите за присъединяване в метежа ще се явяват в идентични оранжеви униформи като тези в Гуантанамо. Свършиха положителните дни за фетулахистите”, съобщи Ердоган и се зарече, че

„ ще бъдат откъснати главите на всички подли предатели”.

Той сподели още, че миналогодишният опит за прелом няма да е нито първи, нито финален.

„ 15 юли няма да е първото, само че няма да е и последното нахлуване.

Ние знаем кой стои зад организацията ФЕТО, зад ПКК и ИДИЛ. Но първо ще откъснем главите на тези предатели. Ние сме правова страна. Когато Народното събрание вземе решението си по въпроса за смъртното наказване и то пристигна при мен, аз ще го поддържа, тъй като видях с очите си по какъв начин огънят гори там, където падне”, съобщи президентът.

Вижте видео от Анкара:



Късно през нощта по време на словото на Ердоган пред Народното събрание върху участниците във възпоменателния протест падна дрон, няколко души бяха леко ранени и откарани с коли за спешна помощ.

Имението на Фетхуллах Гюлен, упрекнат в Турция като уредник и режисьор на опита за прелом,

е било обект на „ специфични посещения”, оповестиха турски медии. Хеликоптер е кръжал над парцела на Гюлен във времето, когато цяла Турция е отбелязвала годишнината след кървавата дата.

По-рано министър председателят Бинали Йълдъръм разгласи, че въведеното в нощта на 15 юли предходната година изключително състояние в страната се удължава с още три месеца. Със специфичен закон денят беше разгласен за Ден на демокрацията и националното единение.

Точно в среднощ на мобилните си телефони хората получиха гласови известия от президента Ердоган.

С тях той ги поздравява по случай националния празник и пожелава „ на мъчениците благосклонност, а на героите здраве и благоденствие “.

По-рано на фона на нестихващите подозрения, че превратът е инсцениран или най-малко следен от управляващите, Ердоган съобщи, че Турция заслужава Нобелова премия за мир поради преодоляването на опита за прелом.

“Ако съпоставим ограниченията, които взехме, с тези, които биха подхванали други страни, които не са били изложени на такива травматични събития като Турция, би трябвало да

ни присъдят Нобел за мир ",

сподели той.

Вижте по какъв начин изглеждаше Истанбул през вчерашния ден:



Президентът разяснява и всеобщите уволнения в полицията и обществения бранш.

"Тези хора могат да отидат да работят в частния бранш. Това не е наша работа. Държавата няма да ги храни ", съобщи Ердоган.

Символично тъкмо в 2.32 часа след среднощ

- моментът, в който преди година турски самолети F-16 бомбардираха Народното събрание, турският президент похвали Народното събрание за смелостта, проявена по време на опита за прелом.

Милиони шестваха по улиците на страната. Имаше молебствия в джамиите през цялата нощ. Те започнаха 13 минути след среднощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР