Президентът на Турция Реджеп Ердоган, който днес пое и изпълнителната

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган, който днес пое и изпълнителната
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган обяви членовете на новия си кабинет

Президентът на Турция Реджеп Ердоган, който през днешния ден пое и изпълнителната власт в страната си, разгласи състава на новото държавно управление. За пръв път Турция ще има вицепрезидент. Той се споделя Фуат Октай - инженер по обучение, специализирал в Съединени американски щати, понастоящем е непрекъснат секретар на Министерския съвет.

Позициите си в новия кабинет резервират министърът на правораздаването Абдюлхамид Гюл, на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и турският първи посланик Мевлюд Чавушоглу. Към външното министерство се трансферира и ресорът " Евроинтеграция ". До момента съществуваше настрана министерство на европейските въпроси и ръководителят му беше и основен договарящ с Европейски Съюз.

Досегашният шеф на Генералния щаб ген. Хулуси Акар поема военното министерство. Зетят на Реджеб Ердоган и настоящ министър на енергетиката Берат Албайрак ще оглави финансовото министерство. На негово място като министър на енергетиката ще работи опитният бюрократ от министерството и негов непрекъснат секретар Фатих Дьонмез.

Неочакван е изборът на министър на търговията. Рухсар Пекджан е електроинженер, занимава се с частен бизнес, само че не е позната измежду непознатите вложители.

Министрите ще положат клетва на следващия ден.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР