Президентът на Турция Реджеп Ердоган има намерение да се срещне

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган има намерение да се срещне
Коментари Харесай

Ердоган покани Тръмп в Турция

Президентът на Турция Реджеп Ердоган има желание да се срещне с американския си сътрудник Доналд Тръмп. Това разгласи самият той в изявление онлайн за телевизия CNN Turk.

По думите на турския президент, връзките му с Тръмп са „ доста положителни “, което разрешава „ да бъдат решени доста проблеми “. „ Получих от него покана да посетя Съединени американски щати, само че му отговорих, че първо го чакам в Турция “, сподели Ердоган и посочи, че срещата може да се състои след 31 март.

Турският държавен глава съобщи още, че връзките сред Анкара и Русия се развиват интензивно, а за турско-сирийската граница разяснява, че би трябвало да бъде под контрола на Анкара.

Ердоган направи изказването си, откакто в петък почитан представител на американската администрация съобщи, че Вашингтон ще остави към 400 военни в Сирия.

"Ако би трябвало да има буферна зона по нашата граница, тя би трябвало да бъде под наш надзор. Защото това е моята граница ", съобщи Ердоган.

През декември Тръмп подреди изтеглянето на общо 2000 американски военни в Сирия, заявявайки, че „ Ислямска страна “ е победена. Решението му беше подложено на рецензии от съдружници и американски конгресмени. В четвъртък президентът на Съединени американски щати одобри да остави към 200 военни, които дружно с 800 до 1500 военни на европейски съдружници на Съединени американски щати ще основат буферна зона в Североизточна Сирия, заяви представител на американската администрация, представен от Ройтерс.

Анкара счита кюрдската милиция "Сили за отбрана на народа ", която управлява района и беше основен съдружник на Съединени американски щати против „ Ислямска страна “, за терористична група. Турция е заплашвала нееднократно с военна интервенция против милицията на изток от р. Ефрат, където е планувано да се разположи буферната зона.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР