Президентът на Турция Реджеб Ердоган отправи остри реплики към премиера

...
Президентът на Турция Реджеб Ердоган отправи остри реплики към премиера
Коментари Харесай

Ердоган скочи на косовския премиер заради изгонените гюленисти

Президентът на Турция Реджеб Ердоган насочи остри реплики към премиера на Косово Рамуш Харадинай. Причината са уволненията на вътрешния министър и ръководителя на разузнаването поради отвлечените от Косово шестима турски жители, които бяха върнати назад в Турция.

Според Реджеб Тайип Ердоган шестимата задържани са едни от най-високопоставените функционери от Организацията на Фетуллах Гюлен на Балканите,, написа Епицентър.бг. Турският водач съобщи това в тирада пред деятели на Партията на справедливостта и развиването в истанбулския квартал " Пендик ", ситуиран в азиатската част на града.

„ В момента запитвам: Ей, министър-председателю на Косово, по чии указания предприе тези стъпки? Откога стартира да пазиш тези, които старателно подготвяха прелом против Турция? “, пита с изострен звук турският президент.

Според Анкара, мъжете също по този начин са подпомагали бягството от Турция към Европа и Съединените щати на други членове на мрежата.

По-рано турският министър председател Бинали Йълдъръм предизвести Босна и Херцеговина по повод битката с придвижването на проповедника Гюлен. Йълдъръм беше на публична аудиенция в четвъртък и петък в балканската страна. Организацията на живеещия зад океана свещеник беше построила редица свои структури в Босна и Херцеговина, само че по молба на Турция локалното държавно управление взе ограничения против тях през лятото на 2016 година

Турското разузнаване провежда интервенции за арестуване на хипотетични гюленисти в няколко азиатски и африкански страни. Правозащитни организации изрекоха опасения, че върнатите в Турция лица могат да бъдат подложени на изтезания и лишени от обективен правосъден развой. ​
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР