Президентът на Турция изригна и предупреди народа си какво го

...
Президентът на Турция изригна и предупреди народа си какво го
Коментари Харесай

Ердоган: Ако опозицията спечели изборите, това ще е катастрофа за Турция

Президентът на Турция изригна и предизвести народа си какво го чака на изборите.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести гласоподавателите, че победата на изборите през май за най-широкия опозиционен съюз от 20-годишното му ръководство би била злополука за страната, пише Bloomberg.

Не можем да оставим Турция на милостта на коалиция, която е многостранна, алчна и без посока. Не можем да допуснем такова злополучие, съобщи Ердоган, написа

Турският президент изостря реториката си, до момента в който страната се приготвя за избори на 14 май на фона на висока инфлация и рецензии към реакцията на държавното управление на опустошителните трусове, които удариха страната при започване на февруари.

Ердоган публично даде старт на най-тежката предизборна акция в кариерата си, измествайки изборите с повече от месец напред до 14 май от първичната дата 18 юни. Той се изправя против опозиционен блок, прочут като Националния алианс, който дава обещание да демонтира изпълнителната президентска система, въведена от Ердоган преди пет години, и да се върне към ортодоксалните стопански политики.

Всички избори са сложни. Но сериозните събития в нашия район и в света отличиха гласуването на 14 май от останалите, уточни Ердоган.

Ердоган разкритикува обещанието на опозицията да ръководи посредством консенсус, заявявайки, че това ще означи връщане към противоречивите обединения, които провокираха десетилетия на неустойчивост, преди той да пристигна на власт през 2002 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР