Президентът на Туркменистан постави днес началото на безпрецедентна кампания срещу

...
Президентът на Туркменистан постави днес началото на безпрецедентна кампания срещу
Коментари Харесай

Туркменистан планира да забрани тютюнопушенето

Президентът на Туркменистан сложи през днешния ден началото на " невиждана акция " против тютюнопушенето, като възнамерява централноазиатската страна да се освободи изцяло от тютюна до две години, съобщи Франс прес.

" Безкомпромисната битка " против тютюнопушенето ще включва строги ограничения против " незаконния импорт на тютюневи произведения и тяхната продажба, в това число наргилета и електронни цигари ", сподели президентът Сердар Бердимухамедов. " Нашата страна ще сложи начало на голямо придвижване с невиждани размери срещу тютюна, с цел да помогне за увеличението на свободните от тютюн страни по света ", добави той.

Стриктни ограничения против тютюнопушенето, в това число забрани за рекламиране и пушене на обществени места, към този момент бяха въведени в някогашната руска република, която семейството Бердимухамедови ръководи с стоманен пестник от съвсем две десетилетия. Освен това е позволено да се купуват цигари само от държавни магазини, отбелязва Агенция Франс Прес.

Бердимухамедов, който получи властта предходната година от своя татко Гурбангули, желае страната да се освободи от тютюна до 2025 година.

Около 20 млади мъже бяха задържани на границата на страната по обвинявания в " контрабанда на тютюн и наргилета, както и артикули за електронни цигари ", заяви през днешния ден държавната телевизия.

Президентът Бердимухамедов сподели, че " строго е порицал " ръководителя на туркменистанската митническа работа за " неприятното осъществяване на неговите отговорности ".

Богатата на нефт и природен газ каспийска страна е на едно от последните места в света по независимост на медиите, излиза наяве от годишния показател на неправителствената организация " Репортери без граници ", показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР