Президентът на Тунис Каис Сайед реши да удължи до второ

...
Президентът на Тунис Каис Сайед реши да удължи до второ
Коментари Харесай

Президентът на Тунис замрази работата на парламента до второ нареждане |

Президентът на Тунис Каис Сайед реши да удължи до второ разпореждане замразяването на работата на Народното събрание , предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

На 25 юли Сайед суспендира активността на законодателния орган за 30 дни и това му разреши да придобие цялостни пълномощия.

Сега Сайед е издал президентски декрет, с който изключителните ограничения за Народното събрание и повдигане на имунитета на депутатите се удължават. Това решение ще работи до второ разпореждане, се споделя в сбито известие на президентството.

През юли решението на Сайед беше взето след редица митинги в тунизийски градове, по време на които се чуха апели за разформироване на Народното събрание, промяна на политическия режим и привличане под отговорност на виновниците за утежняването на епидемиологичната и социално-икономическата обстановка в страната.

На 26 юли  и замрази активността на Народното събрание. Опонентите му дефинираха действието като прелом, който би трябвало да бъде посрещнат с опълчване на улицата. Тогава президентът направи изказване от двореца си в Картаген, в което се базира на конституционните си пълномощия да в профил министър-председателя Хишем Мешиши. Сайед съобщи, че ще ръководи дружно с нов министър председател. А също, че задачата е завръщането на обществения мир в Тунис и възобновяване на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР