Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси е подписал указ за

...
Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси е подписал указ за
Коментари Харесай

Президентът на Тунис е подписал указ за провеждане на парламентарни и президентски избори

Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси е подписал декрет за осъществяване на парламентарни и президентски избори в страната тази година. Това заяви самият той в изказване пред локална телевизия.

В понеделник 92-годишният президент напусна военната болница в столицата Тунис след четиридневен престой там. Хоспитализацията му съответства с две самоубийствени бомбени офанзиви в центъра на туниската столица, отговорност за които пое групировката ИДИЛ. В днешното си телевизионно послание Есебси успокои сънародниците си. "Бях лекуван от дипломиран екип. Резултатите бяха позитивни и това форсира изписването ми ", сподели той, само че не даде детайлности.

Държавният глава съобщи, че ще остане на власт до декември, когато изтича мандатът му, и заяви, че е подписал декрет за производство тази година на парламентарни и президентски избори. Есебси, който е на власт от декември 2014 година, е казвал, че няма желание да се кандидатира за нов мандат на изборите, които би трябвало да се състоят през ноември.

В края на март туниската ЦИК разгласи желанието си да създаде парламентарни и президентски избори надлежно на 6 октомври и 3 ноември, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР