Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред клюбния

...
Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред клюбния
Коментари Харесай

Президентът на Царско село: Следващия сезон ще вдигнем летвата

Президентът на Царско село Иво Андреевски даде изявление пред клюбния уебсайт, в което заключи сезона на клуба. Той приказва по настоящи за клуба тематики, както и за настоящи тематики в българския футбол.

Доволни ли сте в клуба от постигнатото, от крайното класиране?

- Изпращаме един относително добър сезон за Царско село. Най-важното е, че успяхме да се утвърдим в елита в българския футбол. Ние сме към момента млад, нов клуб на футболната карта, към този момент само желаеме да продължим да сме измежду най-хубавите, да се преценяват с нас. Резултатите задоволяват притежателя, както и управлението. Съжаляваме, в случай че сме объркали нечии сметки, само че това е ситуацията - Царско село към този момент е фактор в елита. Смятаме да продължаваме напред и по-същия метод.

Започнахте сезона с Любо Пенев отпред на отбора. Един предполагаем въпрос - на кое място бихте приключили, в случай че той бе останал до края на сезона?

- Вече неведнъж съм споменавал, че имахме спогодба, в случай че по-голям клуб пожелае да вземе Пенев, да не го стопираме. За нас по-важното е, че основата, която той сложи, е видна, тя е огромен плюс за клуба. Той внесе огромна доза професионализъм с работата си, научихме много неща от него. Не мога да предвиждам, в случай че беше останал дали бихме играли бараж да вземем за пример. В последна сметка играчите са едни и същи, колкото и да е значима ролята на треньора, само че играчите са тези, от които всичко зависи. И те реализираха това, което в последна сметка се случи.
 Царско село желае 200 000 лв. от Ботев за Андерсон и Мертенс
Царско село желае 200 000 лв. от Ботев за Андерсон и Мертенс

Стойне Манолов е безапелационен

Може ли да се одобри, че случихте със заместител в лицето на Тони Здравков?

- Категорично! Изключително сполучлив избор, идеално пасна на тима. Дори първоначално му дадохме да разбере, че има нужния картбланш, време за сработване, с цел да тръгнат неговите хрумвания да се получават. При Здравков започнахме да печелим през цялото време. Приятно се изненадахме от положителните резултати. Повече от това няма какво да желаем.

Все отново в един миг имаше късмет за Царско село да се пребори за бараж за евротурнирите. Не съжалявате ли за пропуснатия късмет?

- Наистина имахме действителните шансове да се преборим за 7-о място, само че някои травми, както и санкции, повлияха на представянето ни. Наклониха везните към тима на Черно море. Малко не ни доближи, за малко съжалявахме, че не се получи. След това действително оценихме нещата и преценихме, че към момента не сме подготвени за сходен скок в нашето развиване. Вървим в вярната посока, само че желаеме това да се случва постепенно. Бавно, само че несъмнено и неотстъпчиво. Да вървим единствено и само напред и нагоре!

В края на шампионата в групата на Царско село се получиха мачове без отношение към крайното класиране - това проблем на самия формат ли е?

- Така е, получи се вакуум, трябваше да се изиграят 1-2 безпредметни мача. Не споделям без значение, тъй като това във футбола е невероятно. Някои даже ни упрекнаха, че в края против Черно море и Ботев не включихме всичките си титулярни играчи в групата, само че преценихме, че за нас е по-добре те да получат по-дълга отмора. Имаме цялостното право на това, освен у нас се случват тези неща. Колкото до формата - дано да оставим това да го решат способените хора в БФС. Но и при другия формат, този за който се приказва, че би могъл да се върне, с 16 тима, отново в края може да се изиграят протоколни мачове. Трябва да се обмисли доста деликатно - да се чуе мнението на всички клубове по този въпрос, да има полемика, да не се вземат подмолни решения. В последна сметка футболът е за хората, за публиката. Няма ли заряд - не става. Трябва да се реши и наложи най-хубавия формат, този, който ще предложи конспирация във всеки един мач. Това е доста потребно и за самите тимове.
 Куп футболисти напущат Царско село
Куп футболисти напущат Царско село

Вижте имената им

Стартирахте ли лятната селекция?

- Напълно естествено е, към доста от играчите ни да има интерес, да има предложения от други клубове. В Царско село всеки има съвършената опция да израсне, да се развие като футболист, като характерност. И към този момент да търсят ново занятие. Ще продадем двама-трима, ще се разделим с други. Смятам обаче рано да приключим със селекцията. Този месец е решителен, до дни ще имаме изясненост за доста входящи и изходящи прехвърляния. Водим договаряния както с български, по този начин и с млади чужденстранни футболисти.

Актуална е обстановката в Левски, в тази връзка - мъчно ли се печели от футбол?

- От финансова позиция Царско село като клуб стои извънредно устойчиво. Изцяло издръжката е поета от Стойне Манолов, параметрите се дефинират от него - те са ясни, транспарантни. Ние като управление би трябвало да успеем да се оправим с този бюджет, и считам че съумяваме. Нямаме катаклизми, нямаме закъснение на заплати. Всичко се получава на време в период. Макар и дребен клуб, стоим и се разполагаме съгласно опциите. Според чергата си. Това което се стремим ние, с цел да улесним притежателя, е да развиваме по-млади футболисти, без значение българи или чужденци и това да стане главно перо. Привличаме, развиваме, постановяваме и вероятно продаваме. Футболът е бизнес. Няма по какъв начин парите да вървят единствено в една посока, би трябвало да има възвръщаемост. Иначе няма смисъл. Едно безсмислено изтичане на средства. Сега и аз слушам за Левски - нови спонсори, благодетели, притежател - няма неприятно, дай боже. Дано се случи това, което се приказва.

Предстоят изборни времена в БФС - зад кого ще застане Царско село?

- Нашият клуб ще застане зад платформа, зад стратегия - не толкоз зад имена, претенденти. Ситуацията е такава, че в случай че не се вземат някакви решения, развиването на играта у нас ще бъде в застой. Ние каквото можем - даваме, нашия непретенциозен принос към развиването на футбола в България е забележим. Но към този момент оттук нататък зависи доста от хората, които ще продължат да ръководят. Ще разгледаме деликатно всяка стратегия и идея, с цел да може да не стоим в посредствеността. Най-тъжен е отливът на хората, на почитателите от трибуните. В сряда, по време на последния кръг, на три стадиона общо имаше не повече от 2-3000 фенове! Трябва мачовете да са по-привлекателни. Да има заряд. Инвестиции и верни управници - и в БФС, и в клубовете. Иначе не ни чака нищо положително, трябват кадърни хора.

Каква е упоритостта за идващия сезон?

- Да вдигнем летвата, ще гоним още по-престижно показване!
 Алвеша сред два столични тима
Алвеша сред два столични тима

Сашо Александров напуща ФК ЦСКА 1948
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР