Президентът на Тайван, Цай Инг Уън, обеща стабилност в Тайванския

...
Президентът на Тайван, Цай Инг Уън, обеща стабилност в Тайванския
Коментари Харесай

Президентът на Тайван обеща стабилност в Тайванския проток

Президентът на Тайван, Цай Инг Уън, даде обещание непоклатимост в Тайванския пролив на фона на високото напрежение и натиска от Пекин. Според нея светът поддържа разрешаването на разногласието сред двете страни по кротичък път.
Войната не е алтернатива. Нито една от страните не би трябвало да трансформира актуалната обстановка по непослушен метод. Откакто станах президент, позицията на държавното управление е твърда. Спазихме обещанията си да запазим статуквото и да поддържаме мира и стабилността в Тайванския пролив.
Цан Инг Уън, президент на Тайван

Цай Инг Уън означи 7-ата годишнина от встъпването си в служба като президент на Тайван. Тя съобщи, че страната ѝ работи рационално в връзките с Китай.
" Тайван " стана основна дума в актуалния свят. Въпросите от двете страни на протока са във фокуса на тематиките за световните сигурност и разцвет.
Цан Инг Уън, президент на Тайван

Миналия месец външният министър на Тайван предизвести за вероятен боен спор с Китай през 2027 година, когато американското разузнаване допуска, че Пекин може да опита да анексира Тайван. Китай упорства, че островът е негова територия, макар че той има лично ръководство от повече от 70 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР