Президентът на Тайван Цай Ин-уен прие представители от Литва и

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен прие представители от Литва и
Коментари Харесай

Тайван, Украйна и Литва трябва да работят съвместно с другите демокрации, за да спрат авторитарния експанионизъм

Президентът на Тайван Цай Ин-уен одобри представители от Литва и Украйна по-рано тази седмица в президентския офис в Тайпе, наблягайки уговорката на държавното управление за задълбочаване на партньорството с демокрациите по света за противопоставяне на властническата агресия.

Към Тайван се причисляват Литва и Украйна като страни на първа линия, борещи се с авторитаризма, съобщи Цай. Тайван неотложно осъди нахлуването на Русия в Украйна и наложи стопански наказания дружно с интернационалната общественост, до момента в който общественият и частният бранш стартираха акции за набиране на средства, с цел да оказват помощ на украинците, наранени от войната, добави тя.

Според Цай, обменът сред Тайван и Украйна нараства, а другарските им връзки се задълбочават, което е видно и от дарените 56 милиона щатски $ за подкрепяне на възобновяване на Украйна.

В допълнение и решението на Литва да се разкрият взаимни представителства, без значение от натиска и заканите на Китай, в допълнение потвърждава постоянното другарство сред Тайван и балтийската страна.

В отговор украинският парламентарист Кира Рудик изрази признателността си за поддръжката от страна на Тайван и за предоставената помощ. Тази помощ значи доста за Украйна, сподели Рудик, добавяйки, че Тайван е спечелил почитание и поддръжка освен от Украйна, само че и от демокрациите в Европа.

На собствен ред заместник-председателят на комисията по европейските въпроси в литовския парламент съобщи, че демокрациите би трябвало да изградят свят, в който диктатурите са неразрешени от интернационалното право. Правителствата, мозъчните тръстове и бизнеса би трябвало да работят задно, с цел да избегнат властническия експанзионизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР