Президентът на Танзания Джон Магуфули отхвърли вносните комплекти за тестване

...
Президентът на Танзания Джон Магуфули отхвърли вносните комплекти за тестване
Коментари Харесай

Президентът на Танзания изригна срещу фалшиви тестове за Covid-19

Президентът на Танзания Джон Магуфули отхвърли вносните комплекти за тестване на ковид като дефектни, заявявяйки, че те са дали позитивни резултати от проби, взети от коза и папая (сладък, апетитен и засищащ тропически плод-бел.прев.)
Магуфули направи изказването си по време на събитие в Чато в северозападна Танзания в неделя. Той сподели, че има “технически грешки” с тестванията, съобщи aljazeera.com.
Президентът, чието държавно управление към този момент си навлече рецензии, че крие действителните данни за епидемията от ковид и преди този момент помоли танзанийците да се молят против епидемията, сподели, че е инструктирал танзанийските сили за сигурност да ревизират качеството на комплектите. От службите взели на инцидентен принцип няколко проби, разнообразни от човешки, в това число от папая, коза и овца, само че ги надписали с човешки имена и възраст.
След това тези проби били изпратени в лаборатория в Танзания, с цел да се тестват за ковид, като лабораторните техници съзнателно не били осведомени за произхода им.
Пробите от папаята и козата са дали позитивна проба за COVID-19, съобщи президентът и прибавя, че това значи, че някои хора са били тествани позитивно, когато в действителност не са били инфектирани от ковид.
“Случва се нещо. Заявих неотдавна да не одобряваме, че всяка помощ е доброжелателна за тази нация”, сподели Магуфули и добави, че комплектите би трябвало да бъдат проучени.
В събота танзанийският президент разгласи, че е направил поръчка за билково лекуване на ковид, оповестено като дейно от президента на Мадагаскар.
“Вече съм писал на президента на Мадагаскар и скоро ще изпратим аероплан, с цел да донесат лекарството и Танзания да може също да се възползва от него”, сподели той.
Билковото лекарство, наречено „ Covid Organics “ е квалифицирано от Малагасийския институт за приложни проучвания. То е създадено от Артемизия – растение, отглеждано на остров Мадагаскар в Индийския океан.
Въпреки неналичието на научни доказателства, мадагаскарският президент Андри Раджоелина твърди, че лекарството към този момент е излекувало някои поданици на страната от COVID-19. Въведени са и условия децата, които се връщат на учебно заведение, да одобряват лекарството.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР