Президентът на Танзания - Джон Магуфули, който от две седмици

...
Президентът на Танзания - Джон Магуфули, който от две седмици
Коментари Харесай

Президентът на Танзания изчезна - смята се, че е тежко болен от COVID-19

Президентът на Танзания - Джон Магуфули, който от две седмици не се е появявал на обществени места, евентуално е приет в болница в сериозно положение с COVID-19, заяви " Свободна Европа ".

61-годишният Магуфули отхвърляше пандемията , твърдеше, че в Танзания няма ковид и осмиваше противоепидемичните ограничения. Намиращият се в Танзания остров Занзибар стана притегателна дестинация за туристи от целия свят, от които не се изисква PCR-тест, нито съблюдаване на санитарни ограничения.
 Опасното равнодушие на Занзибар: „ Тук няма коронавирус”
Опасното равнодушие на Занзибар: „ Тук няма ковид ”

А лечебните заведения към този момент са претъпкани...

Президентът на страната пропусна онлайн конференцията на водачите от Източна Африка, която се организира на 27 февруари, припомня кенийското издание " People Daily ".

Опозицията съобщи, че Джон Магуфули е бил изпратен за лекуване в болница в кенийската столица Найроби. В сряда някогашният опозиционен претендент за президентския пост Тунду Лису съобщи, че президентът е изместен в Индия и е на смъртно легло.

Танзания не разгласява данни за заболелите от ковид от април 2020 година Магуфули отхвърли да вкара карантина и насочи препоръки към хората да се лекуват с молебствия. По публични данни, в Танзания заболелите от COVID-19 са едвам 509, а жертвите са 21.

Страната беше отворена за непознати туристи от август предходната година.

Припомняме, завръщащите се от Занзибар българи към този момент ще минават карантина
 Задължителна карантина за идващите от Зинзибар
Задължителна карантина за идващите от Зинзибар

Карантината за идващите от Африка се анулира при приключване на 10-дневния период

Първият вицепрезидент на района Занзибар - Сейф Хамад, умря от коронавирусна зараза през февруари. Скоро по-късно финансовият министър на Танзания - Филип Мпанго, даде конференция в Найроби, с цел да опровергае информациите, че е също е умрял от COVID-19. Докато говореше пред медиите той беше с тежка кашлица.

Танзанийските управляващи не престават да отхвърлят съществуването на болест в страната, както и изгубването на президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР