Президентът на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас заяви в интервю

...
Президентът на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас заяви в интервю
Коментари Харесай

Световната банка: Ако не се повиши таванът на дълга в САЩ, ще се стигне до фалит

Президентът на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас съобщи в изявление за Си Ен Ен, че не чака банкрут на Съединени американски щати. Той изясни, че подобни обстановки се случват на всеки няколко години и казусът в този момент е в законодателството на Съединени американски щати.
" Ако не се увеличи таванът на държавния дълг, ще се стигне до банкрут. Това не е жизнерадостен избор. Ето за какво се застъпвам за това в някакъв миг да се промени закона. В последна сметка лимитът на разноските ще бъде избран преди да се стигне до този миг ", изясни Малпас.
Ръководителят на СБ също по този начин счита, че трябва да се подхващат ограничения за понижаване на разноските. Той похвали обстоятелството, че Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроекта на републиканците за повишение на тавана на държавния дълг. " Поне едно нещо е направено ", добави Дейвид Малпас.
Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвести, че заради повишението на тавана на дълга организацията може да остане без пари до юни. Ако демократите и републиканците в Конгреса и администрацията на Джо Байдън не съумеят да решат въпроса до тогава, Съединени американски щати ще бъдат изправени пред народен банкрут, който ще засегне цялата международна стопанска система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР