Президентът на Световната банка Дейвид Малпас планира да се оттегли

...
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас планира да се оттегли
Коментари Харесай

Президентът на Световната банка напуска предсрочно

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас възнамерява да се отдръпна една година преди приключването на мандата му, оповестиха от интернационалната финансова институция. Малпас ще напусне позицията си на 30 юни - краят на фискалната година на Световната банка, откакто е прекарал повече от четири години на този пост.
Беше голяма чест и привилегия да послужвам като президент на водещата институция за развиване в света, сподели Малпас в изказване. " Тъй като разрастващите се страни са изправени пред невиждани рецесии, аз съм горделив, че Банковата група реагира със скорост, мащаб, нововъведения и влияние ", добави той.
Световната банка, група от 187 страни, отпуска пари на разрастващите се страни, с цел да помогне за понижаване на бедността. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи Малпас за началник на Световната банка през 2019 година за интервал от пет години. Като максимален акционер Съединени американски щати обичайно назначават собствен президент. Също по традиция пък постът на началник на МВФ се заема от европеец.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР