Президентът на Световната антидопингова агенция (WADA) сър Крейг Рийди се

...
Президентът на Световната антидопингова агенция (WADA) сър Крейг Рийди се
Коментари Харесай

Световната антидопингова агенция се обяви против отмяната на руското наказание

Президентът на Световната антидопингова организация (WADA) сър Крейг Рийди се разгласи срещу анулацията на олимпийската възбрана на Русия. Шотландецът изрази отчаяние от решението на Международния олимпийски комитет. Според него не е редно статут на Русия да бъде възобновен, откакто сега тече следствието против Руската антидопингова организация (РУСАДА).

Забраната на Русия за присъединяване в олимпийски игри беше анулирана в сряда. Това се случи по-малко от три месеца, откакто страната беше изключена от МОК.

" Ние би трябвало да се съобразим с решението на МОК, само че това не значи, че го поддържаме. Аз избирам да се беше изчакало още малко. Последната дума обаче е на МОК ", сподели Рийди пред Би Би Си.

В същото време РУСАДА продължава да е без лиценз. Той беше лишен пред ноември 2015 година, когато Русия беше изключена от интернационалната атлетика поради разкритията за систематична приложимост и прикриване на допинг в отчета " Макларън ".

За да може антидопинговата организация в Москва да работи още веднъж, тя би трябвало да извърши още две рекомендации от Световната антидопингова организация.

" Те би трябвало да признаят публично резултатите от следствията на комисиите " Макларън " и " Шмид ", а също по този начин да ни дадат достъп до лабораторията в Москва. Не мисля, че е толкоз мъчно, само че до този миг не са го създали ", сподели Рийди.

Според него в случай че наказването на Руския олимпийски комитет беше останало по-дълго време в действие, това щеше да подтиква РУСАДА да извърши условията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (214)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР