Президентът на Судан се срещна с президента на Южен Судан

...
Президентът на Судан се срещна с президента на Южен Судан
Коментари Харесай

Президентите на Судан и Южен Судан обсъдиха как да постигнат мир

Президентът на Судан се срещна с президента на Южен Судан по време на второто си пътешестване в чужбина, откогато войната в страната му стартира по-рано тази година. Генерал Абдел-Фатах Бурхан дойде в столицата на Южен Судан и беше признат от президента на страната Салва Киир. Двамата водачи инспектираха почетния часовой, след което организираха диалози, които бяха съсредоточени върху районните старания за намиране на решение на спора в Судан. Бурхан беше придружаван от изпълняващия длъжността министър на външните работи Али ал-Садик. 
В Судан считаме, че Южен Судан е страната най-хубав медиатор, защото бяхме една страна толкоз дълго време и се познаваме чудесно. Знаем проблемите и потребностите на другия.
Али ал-Садик, министър на външните работи на Судан

Според Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида в спора са починали минимум 4000 души, макар че деятели и лекари на място настояват, че броят на жертвите евентуално е доста по-голям. По данни на Агенцията на Организация на обединените нации за миграцията близо 5 милиона души са били разселени. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР