Президентът на страната-агресор Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста

...
Президентът на страната-агресор Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста
Коментари Харесай

Дейли мейл: Путин уволни командващия на армията в Украйна

Президентът на страната-агресор Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста командващ съветските войски в Украйна.

Това разкри в. " Дейли мейл ".

Британският таблоид уточни, че мястото на Герасимов е заето от командващия въздушнодесантните войски Теплински . В същото време, съгласно вестника, Герасимов ще остане шеф на съветския общоприет щаб, само че цялостната отговорност за изхода от войната в Украйна към този момент ще се носи от Теплински.

Трябва да се означи, че Теплински е роден в Донецка област. Той е считан за един от " най-способните " съветски военни командири .

Към момента в съветските медии няма публична информация за уволнението на Герасимов, само че съгласно нея кадровите промени са станали незабавно след завръщането на военнослужещите от " Азов " в Украйна.

На 8 юли 2023 година стана известно, че петима командири на " Азов ".

Денис Прокопенко, Святослав Пономар, Сергей Волински, Олег Хоменко и Денис Шлега бяха освободени от съветски плен през септември 2022 година и бяха арестувани в Турция при изискванията на замяна.

Информацията за завръщането на бранителите на " Азовстал " провокира мощна реакция от страна на Кремъл .
 Трънливият път на Украйна към НАТО - какви са разновидностите
Трънливият път на Украйна към НАТО - какви са разновидностите

Срещата на върха във Вилнюс е едвам началото

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, разяснява реакцията на Москва във връзка връщането на бранителите на Азовстал в Украйна, като добави, че в този момент Русия постоянно ще бъде поставяна на " познатото ѝ място " .

ISW проучва дейностите на Ердоган по освобождението на бранителите на " Азовстал " в Украйна.

Петимата военни защитаваха " Азовстал " в Мариупол към два месеца, като на 16 май 2022 получиха и да се предадат на съветските военни. Около завода бяха, част от които към момента се намират в съветски плен.

Петимата изтъкнати военни се намираха в Турция при, като в договорката за замяна тогава съветският президент Владимир Путин включи и. Самата замяна, която не беше 1:1 провокира съществено неодобрение в самата Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР