Президентът на Sony Казуо Хираи обяви, че напуска своя пост

...
Президентът на Sony Казуо Хираи обяви, че напуска своя пост
Коментари Харесай

Казуо Хираи напуска поста си

Президентът на Sony Казуо Хираи разгласи, че напуща своя пост на първи април, след шест години прекарани отпред на компанията. Той ще бъде сменен на поста си от основния финансов управител на Sony Кеничиро Йошида, а Хираи ще остане в компанията в качеството си на почетен шеф.

“От моето оповестяване за президент и изпълнителен шеф през април 2012, аз заявих, че задачата ми ще е да подсигурявам, че Sony продължава да доставя на своите консуматори “кандо” – да ги подтиквам прочувствено, и се посветих над това да видоизменявам компанията и разширя нейния финансов триумф. Сега съм извънредно горделив, в третата година на нашия корпоративен проект, очаквайки да надминем финансовите си цели”, споделя Хираи. Настоящият ръководител на борда шефовете на Sony, Осаму Нагаяма споделя, че желанието на Хираи да се отдръпна от поста си е изненадало управлението на компанията, само че в последна сметка те е трябвало да се съобразят с желанието му.

Хираи пое поста на изпълнителен шеф на Sony преди шест години от своя предходник Хауърд Стримгър, първият западен президент на японската компания. Game Informer припомня, че Хираи, който е роден в Токио и прекарва известно време в Канада, се е явявал мост сред Изтока и Запада. Под неговото ръководство, PlayStation се възражда като бранд и заема лидерската позиция на конзолния пазар, откакто я беше сдала при PS3.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР