Президентът на Словакия потвърди прекратяването на помощта за Украйна. Тя

...
Президентът на Словакия потвърди прекратяването на помощта за Украйна. Тя
Коментари Харесай

Нито един патрон за Киев: Президентът на Словакия потвърди прекратяването на помощта за Украйна

Президентът на Словакия удостовери прекратяването на помощта за Украйна. Тя и министър председателят са съгласни, че единствено съответно определеното бъдещо държавно управление би следвало да предприеме сходни стъпки.

Всяка помощ за Украйна от Словакия е спряна до избирането на ново държавно управление. Информацията за това бе доказана персонално от президента на Словакия Зузана Чапутова.

По-рано на парламентарните избори в Словакия завоюва партията Smer-SD, чийто водач се опълчва на всякаква военна помощ за Украйна и счита изпращането на оръжия в Киев за противоконституционно. По време на предизборната акция водачът на партията даде обещание, че откакто пристигна на власт, Киев няма да получи нито един патрон и страната ще дава извънредно и единствено филантропична помощ на Украйна.

Зузана Чапутова по-късно се изрече още веднъж, повтаряйки, че тя и министър-председателят са се съгласили, че сходни стъпки би трябвало да се подхващат единствено от съответно определеното държавно управление,- оповестява Telegram каналът " Политика на страната ".

Преди това словашкото министерство на защитата изследва опцията да изпрати пакет с помощ на Украйна преди образуването на новото държавно управление на страната, само че президентът на Словакия се опълчи.

Тя уточни, че би било неприятен казус по този метод да се пренебрегва позицията на спечелилата страна и да се изпрати военна помощ на Украйна, против което към този момент получилата мандат за сформиране на държавно управление партия се опълчва.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР