Президентът на Славия Венцислав Стефанов разкри ужадяваща новина. В нощта

...
Президентът на Славия Венцислав Стефанов разкри ужадяваща новина. В нощта
Коментари Харесай

Много грозно: Говорили на Венци за убития му син

Президентът на Славия Венцислав Стефанов разкри ужадяваща вест. В нощта след победния полуфинал почитателите на Ботев са му се обаждали и са говорили за убития му наследник. Това призна той в изявление за сътрудника Румен Илиев от Блиц. Стефанов разгласи още, че на финала против Левски тимът му няма да извърши до болежка познатата от времето на царуването на  на Овча купел ария " Полегнала е Тодора ".

- Г-н Стефанов, честито класиране на край! Как Славия доближи до него – с игра, с шанс или със съдийска помощ?
- Благодаря ви! Ще стартира в обратна посока. Твърдо и изрично упорствам да се вземат крути ограничения против лумпените по стадионите. Това не са хора, които отиват да поддържат обичания си тим. Това не са футболни ентусиасти. Подпалиха ми телефона след полуфиналния ни реванш с Ботев, а аз подвигам на всички. Над 90% от тези, които ми звъннаха, бяха такива – лумпени. Какви ли не хули чух, а  най-вече ме заболя, че загатваха починалия ми наследник. Меко казано това беше непоносимо държание. Такива люде нямат място на трибуните. Такива

би трябвало да
се санкционират
със затвор

Но не с няколко месеца или година, две, а с по-тежки санкции. Убеден съм, че е извънредно време всички ние да ударим по масата най-накрая и да се вземат крути ограничения. Ето, през вчерашния ден на Левски – ЦСКА имаше непоколебим пропускателен надзор и полицията си свърши добре работата. Защо обаче трябваше да чакаме следващите простотии, при една от които една млада полицайка едвам не загуби зрението си. Питам аз – за какво на стадиона в Коматево се позволява да се играят мачове? Ходили ли сте там? Там е заложена бомба, която грубо цъка и всеки миг ще избухне. Всеки миг може да се стигне до смъртен случай. Това е някакво подготвително игрище с ужасяващи трибуни, а най-долу – на първите редове, съм забелязал да има деца. Какво чакаме – на български „ Хейзел ” или „ Хилзбъро ” да станем очевидци?
Сега за Славия. Ние достигнахме до финала с доста труд. Погледнете какъв брой тима отпаднаха от шампионата, само че нито един от тях не подскочи и не атакува съдиите. Само един орева цялостен Пловдив и дори цяла България.
Искали дузпа, нямало засада. Да, но при засадата играчите стопираха да играят, тъй като страничният рефер беше вдигнал флага си. Освен това да връщам ли обратно лентата и да напомням ли, че при започване на дуела и ние имахме искания за дузпа.

-Вървят клюки още занапред – че Славия ще полегне на Левски, тъй като не желае да взе участие в евротурнирите? И че ще има напън от горната страна...
- (прекъсва ме). Не, не, изрично и твърдо не! Първо, напън няма и няма да има – ни от горната страна,  ни изпод, ни по средата. Искам да подчертая, че другарските ми връзки със Спас Русев нямат нищо общо със съперничеството на терена. Аз бях в такива и с Тодор Батков, само че помните какво се случи през 2013 година. Най-отговорно декларирам и дано футболна България чуе моето заричане – песента „ Полегнала е Тодорка ” няма да се извършва на финала! Ще има друга ария – ария за същинската борба. Категоричен съм и в друго – Славия желае да взе участие в европейските шампионати и ще сторим и невъзможното, с цел да спечелим Купата на България.

- Споменахте мача за състезание през 2013 година. Може ли той  да се повтори?
- Ще се опитаме. Още повече, че тогава не играехме за нищо, а в този момент излизаме за Купата. И тогава отново ги слушах същите приказки – ще им пуснем, ще им легнем, ще се прегърнем с левскарите. Дрън-дрън!

Да не сме гаджета,
че да си лягаме

Хайде апелирам ви!

- Левски обаче възкръсна против ЦСКА, откакто съвсем беше завършил сезона. И в този момент ще има голямо психическо преимущество?
- Сега, да уточня нещо. Възкръснал е единствено един – Исус Христос. Освен това, колкото и клиширано да звучи, мач с мач не си наподобяват. Невинаги любимецът печели. Аз от 60 години виждам футбол. Нагледал съм се на доста борби сред Левски и ЦСКА. Преди години нормално този, който е считан за сигурен победител, губи. Най-яркият образец е 7:2 за „ сините ” през 1968 година. Всички бяха сигурни, че ЦСКА ще завоюва. И то с разлика, тъй като отборът се намираше в страхотна форма. Ама стана тъкмо противоположното.

-Като се върнахте толкоз обратно във времето, да ви попитам вие Левски или ЦСКА предпочитахте на млади години?
-Моето сърце е бяло, само че тогава бях за Левски в дербитата с ЦСКА. И ще ви кажа за какво. Първо, ние сме им помогнали да основат тима си,  с цел да има с кого да играем и кого да побеждаваме. Второ, израснах в среда от върли левскари. Младите не помнят, само че аз бях в една компания с най-заклетите почитатели на „ сините ” преди доста, доста години – Коно, Пирли и другите. Но аз съм си славист и подобен ще си умра. Днес обаче тима на Левски не го избирам. Ама по никакъв начин.

-Защо?
-Защото за тях  постоянно е имало индулгенции и помощ. Говоря за последния половин век или по-точно – от началото на по този начин наречената народна власт до наши дни.

-ЦСКА не е ли като Левски?
-О, несъмнено, че не. Левски е клубът с най-голямата поддръжка от горната страна от 10 ноември насам. Особено след ерата на Томас Лафчис. За Левски постоянно се е пускало златното кранче, тъй като е най-галеният отбор на демокрацията.

- В Славия заплати и награди постоянно се заплащат на секундата. Да чакаме ли сериозен финансов тласък за вашите футболисти за финала на 9 май?
- Те момчетата си знаят за какви пари ще играят. Ние нямаме финансовия запас на някои други клубове, само че аз знам, че моите играчи ще се раздадат първо за бялата концепция. Освен това чакам да ме зарадват точно на един от обичаните ми празници.

- 9 май имате поради?
- Да. Това е Денят на успеха. Аз

в никакъв случай не съм
крил, че съм
огромен русофил

И то буен. За разлика от доста хора, която се трансфораха в бояджии и непрекъснато сменят цвета на политическите си пристрастия, аз съм постоянно с Русия. Сърцето ми е бяло, само че другояче съм червен. И се надявам този ден да ни донесе шанс!

- Вие очаквахте ли, че ЦСКА може да стори чудото или предвиждахте Левски да е на финала?

- В началото на полусезона бях уверен, че ЦСКА ще стане първенец. Но след това нещата в Борисовата градина се прекатурнаха на 180 градуса. Нещо вътре заскърца в каруцата. Климатът очевидно се скапе. Нещо се случва – чужденци, българи, спорове. А изпуснеш ли съблекалнята, край, братче. Приключено е. Затова съм благополучен, че при нас има колектив. Щастлив съм, че имам в отбора ветерана Георги Петков, който е голям психолог и знае по какъв начин да поддържа колектива. Що се отнася до ЦСКА – там е ясно. Стамен Белчев не го бройте за треньор на отбора от идващия сезон, тъй като Гриша Ганчев ще го смени. Повече от уверен съм.

- Упорито се приказва, че работите по нов трансфер в чужбина? Говори се за Италия или Германия.
- Пече се, да, пече се, само че още не е подготвен прехвърлянето. Може би до десетина дни ще разглася по какъв начин стоят нещата с един от футболистите. Ако е дал Господ, Славия ще реализира следващата добра договорка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР