Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше специален гост в студиото

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше специален гост в студиото
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Ще гоним участие в Европа

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше специфичен посетител в студиото на предаването " Арена спорт " за приказва за обстановката при " белите " и в българския футбол малко преди началото на пролетния полусезон в Първа лига.

Босът на Славия разкри, че е удовлетворен от подготовката на отбора в Турция и разкри какви са задачите пред отбора до края на сезон.

" Много съм удовлетворен, всичко мина съвършено - терените, изискванията, работата и най-много старанието на момчетата. Целта ни до края на сезона ще бъде присъединяване в Европа. Убеден съм, че за Купата също ще отстраним Локомотив София на четвъртфиналите. Представянето ни през есента беше доста положително въз основата на това с което разполагаме като финанси и футболисти. Ако не бяхма ощетени грозно в два мача, можехме даже да бъдем в тройката. По-важното обаче е, че момчетата и треньорското управление схващат, че би трябвало да дават всичко от себе си и те го вършат. Убеден съм, че този полусезон ще бъдем даже по-силни ", разяснява Стефанов.

" Щом Загорчич споделя, че тимът е окомплектован, значи е по този начин. Е, като всеки треньор и на него би му се желало да разполага с Меси или Фернандес, само че не можем да му осигурим. Заги схваща, че би трябвало да дава късмет на младите футболисти и го прави. Прави му чест, че досега при него са излезли няколко момчета, които сигурно ще бъдат национали. По време на подготовката в този момент даже имаше шест момчета от младежкия тим в Турция и от всичките аз персонално съм доста удовлетворен. По думите на Загорчич той също е доста удовлетворен и счита, че на тях им следва място в първия тим на Славия " добави той.

Венци Стефанов показа още и своите желания за идната гала за " Футболист на годината ", която е довечера от 19.00 часа по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3.

" Светослав Вуцов сигурно ще грабне самостоятелната премия за вратар. За футболист на годината аз персонално бих предпочел Ивайло Чочев. Илия Груев-младши е положително дете, само че ние нищо не сме видяли от него с изключение на двата мача в националния тим. Убеден съм обаче, че той има огромен капацитет. На този стадий най-постоянен с изявите си е Чочев ", съобщи Стефанов.

Президентът на Славия разяснява и изявлението на Станимир Стоилов за сложните условия на игра у нас по време на зимните месеци.

" Има стратегия, която се спуска от УЕФА и от БФС. Мъри видя по какъв начин се работи при богатите, видя Дубай и аз съм склонен с него. Рецептата обаче е доста елементарна - страната прави отопление на терените в 15 града. Това ще коства към 15 милиона евро, а тази сума е в пъти по-евтина от тази, която се отпуска за стадионите в Пловдив да вземем за пример. Прави се конкурс, отделя се най-хубавата цена, поставя се отоплението и с това се взема решение въпроса. Може да ни се желае да играем единствено когато става време за плаж, само че не става по този начин. Съгласен съм със Стоилов, само че си има ред ", сподели Венци Стефанов.

На въпрос за концесията на стадион " Георги Аспарухов " пък Стефанов отговори в типичния си жанр: " От Левски не знам какво желаят. Може би, да сложат на кабриолета сгъваема козирка ".

Накрая босът на Славия разяснява и възможностите на България за класиране на Евро 2024.

" Характерите се каляват в багра. Тези млади футболисти на Младен Кръстаич не са обременени с нищо. Хвърлят се и какво сабя покаже. Това е пътят - българските деца да влизат и да демонстрират. Няма такива неща да вземем някой от чужбина и да го създадем българин. Ако го няма българското в сърцето, не чакай нищо. Иска ми се и другите сътрудници да схванат - в случай че не даваме късмет на българските момчета, в никакъв случай няма да имаме народен тим ", приключи Венцеслав Стефанов.

Целия диалог гледайте във видеото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР