Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост в актуално студио

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост в актуално студио
Коментари Харесай

Стефанов: Имаше ли червен картон за Жеферсон? Сега Гришата ли е играл черно тото? Искате да си свалим гащите пред ЦСКА - няма да стане

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе посетител в настоящо студио “Дерби”, където разяснява вчерашния триумф на белите с 1:0 над ЦСКА-София. Босът на най-стария столичен клуб разгласи, че съдията е последният човек, който е отговорен за загубата на алените, попита дали е трябвало да бъде изпъден Жеферсон и сподели, че Лудогорец не е отговорен за загубите на ЦСКА-София в Първа лига.

“Безкрайно доста съм признателен на футболистите, че дадоха всичко от себе си. Дайте да приказваме за футбол, тъй като през тези 94 минути имаше доста футбол, борба и геройство. Съдията е последният човек, поради който ЦСКА не завоюва мача. Пропуските, Стергиакис и неналичието на шанс - това беше главното. Старата истина е, че като не вкараш, ще ти вкарат.

ЦСКА имаше безчет положения и не съумя да означи. Ако резултатът беше 1:0 или 2:0, въобще нямаше да говорите за съдийство. Хората би трябвало да одобряват мъжки както успехите, по този начин и загубите.

Паднахме от Витоша след куп пропуски и почнаха някакви клакьори: “о-о-о, черно тото”. Сега Гришата ли е играл черно тото? Късметът играе огромна роля. И на Титаник е имало кадърни и възпитани хора, само че не са имали шанс. Защо си завираме главите в пясъка като щраусите, стърчат ни задниците и приказваме единствено нелепости?”, стартира Стефанов, след което продължи:

“Е, през вчерашния ден по-тъмните момчета в ЦСКА бяха 7-8 части. Да не приказваме за другите - Левски, Лудогорец, Ботев… Локо Пд със сръбско-хърватската инвазия. Защо не дават на положителните български футболисти да играят? Какво им е отговорен българският футболен съюз?

Отиваме в Бразилия, след това взимат някакви португалски паспорти. По някое време се усещаме и дърпаме ръчната, само че е късно.

Когато не се случват нещата при вас, грандовете, стартирате с “дългата ръка на Домусчиев” и куфарчатата на Караманджуков, които никой не ги виждал. Познавам Караманджуков - от кое място тия пари у него?! Съдията свирил срещу Локо Пд, тъй като Славия трябвало да бие ЦСКА. Побъркани хора. Сега за тия две дузпи. Питате ме дали Караманджуков не е занесъл пари на съдията? Не е занесъл. Когато се подмине дузпа за различен тим против грандовете - е, огромна работа, отново щяхме да ги бият тея. Че не успяхте да ни биете 40 минути с човек повече, съдията ли е отговорен?”, обърна се Стефанов към публицистите, които симпатизират на ЦСКА-София.

“Бъди мъж. Никакви дузпи. Категоричен съм. Спестеният втори жълт картон на Джеферсон? Не им броя картоните. А първият на Сашо Александров имаше ли го? Искате да си свалим гащите пред ЦСКА - е, няма да стане.

Защо всички желаете в случай че не е Левски, да бъде за ЦСКА? Искам да ви попитам: имаше ли втори жълт картон на Джеферсон?

В нашия случай Лудогорец няма нищо общо. За други мачове не мога да кажа, само че в този мач няма нищо общо. Ние играем за себе си, имаме задоволително проблеми, борим се да ги решаваме. Ако желаете един арбитър да го очерните, елементарно може да го извършите. Винаги има противоречиви положения.

Съдийството в България сега е доста по-добро от други години.

Най-симпатичен постоянно ми е бил Гриша Ганчев, тъй като ми е другар. Симпатичен ми е и Спас Русев. Кирил Домусчиев ми е другар, само че не съм го виждал от 3-4 години, а очи, които не се виждат, се не помнят.

За Киро съм приказвал толкоз доста, колкото никой не е приказвал. Но стига сте говорили единствено нелепости за него.

ЦСКА е нещо по-специално. Шапки смъквам на почитателите на ЦСКА. Те са най-верните почитатели. Но на “Армията” е друго. Гриша Ганчев не е привикнал да не става неговото. Ако не са дали една дузпа, свършва светът. А това че не си вкарал 10 положения, няма проблем. Най-добрите му футболисти бяха българчетата. Другите изпускаха и се въртяха като пумпалчета. Същото и с Киро.

Сложи си мъжкарчета в центъра. Ще паднеш, ще биеш, само че няма да ти е отговорен единствено съдията”, заключи Венци Стефанов. Първа лига 17 кръг, неделя 2 декември  Славия 1:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР