Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на БФС

...
Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на БФС
Коментари Харесай

Погват Венцеслав Стефанов за расизъм |

Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на БФС - Венцеслав Стефанов, може да има съществени неприятности.

Няколко институции са сезирани и организират следствие за расизъм и дискриминация от негова страна, а това може да докара до съществени наказания, оповестява dsport.bg. БФС, Комисията за отбрана от дискриминация в България, интернационалната асоциация за битка с расизма FARE и УЕФА са обърнали съществено внимание на изявления на Стефанов направени по време на конференция предишното лято.

През юни 2020 година Стефанов дава конференция в пресклуб " България ", на която употребява думи от сорта на " бежанци и тем сходни ", " ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка ", " черен пе**ст ", " чернокож, негри " и други прилагателни свързани с расова и полова дискриминация.

Именно поради тези негови думи институциите са сезирани и се чака да излязат със своите мнения.

Самият Стефанов застана зад думите си и се оплака, че те били извадени от подтекст, а също така съдържали и цитати.

" Аз не преставам да си заставам зад думите, само че дано обаче те не бъдат вадени от подтекста. Тогава в действителност загатнах, че от време на време и ние в Славия взимаме футболисти от " джунглите на река Амазонка ", в което не намирам нищо обидно.

Що се отнася до другите класификации, на въпросната конференция аз цитирах някогашния състезател на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали по този начин в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал белите играчи с обидни наименования ", отбрани се Стефанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР