Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венци

...
Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венци
Коментари Харесай

Венци Стефанов разкри каква да е тоягата за хулиганите

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов даде своите визии по какъв начин българският футбол да се оправи с хулиганството. Според него, би трябвало да се наложат жестоки ограничения против причинителите на сходни действия и би трябвало да следваме образеца на развиване страни във футболно естество.

"Не мога да дам точната рецепта за решението на въпроса, само че не е по никакъв начин комплицирано. Чест му прави на Спас Русев, че се изрази тъкмо - това гнет! Един терорист хвърля против полицията, ранява полиция. Имаше ранни по стадионите, имаше и жертва ", съобщи Стефанов в "Здравей, България " по NOVA.

"В Англия има ред, в Германия има ред. Има и изключения, само че те бързо биват локализирани. Ако правиш такива ексцесии в Турция, Русия, Германия, Англия и така нататък, дълго време ще търкаш наровете, ще копаеш и няма да те пускат с години на стадиона. "

"Има камери, могат да се набележат, могат да се глобяват. Трябва да има доста строги наказания за хулиганите. Абсолютно и затвор. Разликата сред народна власт и безредица е огромна. Ексцесиите на стадиона са безредица. "

"Имайки поради финансовото положение на клубовете, мъчно биха поели разход за камери. Особено в провинцията. Колкото до поименните места, това няма да сработи. По света може и да сработи, само че ние сме толкоз надалеч, че... "

"Германия е страна, в която има ред, хората се опасяват от полицията. Този ред няма да го наложим аз и ти. Докато няма здрава ръка, няма по какъв начин. Знаете ли какво е да посегнеш на служител на реда в Съединени американски щати и да видиш какво ще стане?! Какви закони да сложим? "

"Българинът схваща единствено от тоягата или да му бръкнеш в джоба. Това е моето мнение, всичко друго е единствено пожелателно. Много съществени санкции, налагане на тежки санкции, единствено по този начин ще се изкорени хулиганството. Тогава ще можеш да отидеш и да седнеш на мястото си и няма да има по какъв начин да пристигна някой и да ти каже да изчезваш ", добави Стефанов.

Според боса на "белите ", разпалването на враждата по стадионите няма по какъв начин да се дължи на връзките сред притежателите, тъй като те поддържали другарски и културни връзки.

"Никаква омраза няма сред мен и притежателите на тимовете. Не може да приказваме за такива неща, напълно тъкмо, ясно и културно се показваме. Желанията на всички страни са да има консенсус и нещата да се вземат решение на терена ", показа още президентът на Славия и разкри какво чака от мача сред Левски и ЦСКА довечера.

"Моля се през днешния ден да мине мачът правилно, уповавам се, че и двамата президенти ще вземат ограничения да няма ексцесии. Нека полицията и страната стъпят крепко и да не дават на терористите по стадионите да вилнеят ", приключи Венци Стефанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР