Президентът на Сирия Башар Асад разкритикува Франция, обвинявайки я, че

...
Президентът на Сирия Башар Асад разкритикува Франция, обвинявайки я, че
Коментари Харесай

Башар Асад обвини Франция в подкрепа на тероризма

Президентът на Сирия Башар Асад разкритикува Франция, обвинявайки я, че поддържа тероризма и че „ няма право да приказва за мир “, предава Агенция Франс Прес.

„ Франция е знаменосец в поддръжката за тероризма в Сирия още при започване на спора “, съобщи Асад, разяснявайки поддръжката на Париж за бунтовниците, борещи се против режима от 2011 година насам. „ Тя няма позиция да разисква мирния развой. Който поддържа тероризма, няма право да приказва за мир или да се меси в сирийските каузи “, уверен е той.

По-рано френският външен министър Жан-Ив льо Дриан уточни френската роля в битката против „ Ислямска страна “. „ Асад не е в позиция да заема политически позиции, откакто е подвластен от Иран и Русия “, уверен е той. „ Дамаск няма уроци, които да преподава на Париж “, добави той.

По-рано френското държавно управление упрекна режима на Асад, че е провалило последния кръг на междусирийските въпроси. Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Асад е „ зложелател на сирийския народ, който би трябвало да дава отговор за закононарушенията си пред интернационалния съд “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР