Президентът на Сирия Башар Асад похвали руските оръжия в неделя,

...
Президентът на Сирия Башар Асад похвали руските оръжия в неделя,
Коментари Харесай

The Washington Post: Башар Асад е „в добро настроение“, подиграва се на американските оръжия след ударите

Президентът на Сирия Башар Асад похвали съветските оръжия в неделя, до момента в който неговото държавно управление празнуваше успеха над бунтовниците в града, където се случи хипотетичната химическа офанзива, провокирала въздушните удари на Съединени американски щати през почивните дни, написа електронното издание на американския вестник The Washington Post, представено от " Фокус ".

Асад направи тези мнения по време на среща с съветски депутати в Дамаск, които по-късно споделиха на публицистите, че той е бил в „ положително въодушевление “. Кадри от срещата бяха излъчени по държавната телевизия в Сирия, където се вижда по какъв начин Асад се усмихва и се смее, до момента в който беседва с руснаците, написа американският вестник.

„ Президентът Асад беше в извънредно положително надъхан. Той беше в положително въодушевление “, цитира думите на сирийския президент Наталия Комарова, губернатор на съветския самостоятелен район Ханти-Мансийск. Срещата се организира един ден след управляваните от Съединени американски щати удари, в които участваха Англия и Франция и които засегнаха три уреди за химически оръжия, разяснява The Washington Post.

Въпреки изказванията на президента Доналд Тръмп, че интервенцията е „ голям триумф “, в Сирия тя се интерпретира като победа за Асад поради ограничавания обхват на ударите, което допуска, че Западните сили нямат желание да слагат под въпрос ръководството му. „ Вчера станахме очевидци на американска експанзия. И успяхме да я отразим със руски ракети, създадени през 70-те години. От 90-те години в американските филми демонстрират, че съветското оръжие е „ изостанало “. А през днешния ден ние виждаме кое в действителност е изостанало “, цитира думите на Асад депутатът Дмитрий Саблин.

Според данните на Министерството на защитата на Русия, в събота по обектите на военната и гражданската инфраструктура на Сирия беше нанесен ракетен удар от самолетите и корабите на Съединени американски щати, Англия и Франция. Според информацията на ведомството, от 103 изстреляни крилати ракети, сирийските средства за Противовъздушна отбрана са съумели да смъкват 71. Ракетният удар са отразявали комплекси С-125 и С-200, „ Бук “, „ Квадрат “ и „ Оса “, създадени в руско време.

Доброто въодушевление на сирийския президент беше споделено и от неговите последователи, които излязоха ликувайки по улиците на Дамаск в събота, с цел да показват поддръжката си за държавното управление и да изразят насмешката си за ударите, написа американското издание. В неделя командването на сирийската войска разгласи, че район Източна Гута е напълно под неин надзор, след шест години под властта на бунтовниците.

Бунтовниците в града се предадоха един ден след хипотетичната химическа офанзива и от този момент съветските бойци надзирават за осъществяването на договорката за евакуация, съгласно която бунтовниците и анти-правителствените деятели отиват в следените от опозицията региони в Северна Сирия. Източна Гута „ в този момент е напълно освободена от тероризма, откакто всички терористи бяха отстранени “, се споделя в изказване на сирийската войска.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР