Президентът на Сирия Башар Асад обяви, че продължаващото присъствие на

...
Президентът на Сирия Башар Асад обяви, че продължаващото присъствие на
Коментари Харесай

Руските бази в Сирия поддържат баланса на силите в региона, убеден Башар Асад

Президентът на Сирия Башар Асад разгласи, че продължаващото наличие на Русия във военни бази в страната му оказва помощ за въздържане на въздействието на западните сили в района , осведоми " Ройтерс ".

Асад даде изявление за телевизионния канал " Звезда " на Министерството на защитата на Русия във връзка петата годишнина от намесата на Москва в Сирия, която обърна развоя на спора в интерес на сирийския водач.
 Ужасяващи закононарушения в Сирия – Асад може да бъде съден в Хага
Ужасяващи закононарушения в Сирия – Асад може да бъде съден в Хага

Изтезания, убийства, приложимост на химически оръжия...

Президентът на арабската страна означи, че двете съществени бази на Русия в Сирия са значими против военното наличие на Запада в района.

" Този световен боен баланс се нуждае от ролята на Русия. ..това изисква военни бази...ние печелим от това ", сподели Асад и добави, че Сирия се нуждае от сходно наличие, защото съгласно военните му командири се опълчва на превъзходството на Вашингтон в района.
 Тръмп разкри, че желал Башар Асад мъртъв, само че Матис отказал
Тръмп разкри, че желал Башар Асад мъртъв, само че Матис отказал

Не скърбя, сподели още президентът

Освен базата " Хмеймим ", от която Русия организира авиоудари в поддръжка на сирийската войска на Асад, Москва също управлява военноморската база в Тартус в Сирия, единственото военноморско наличие на Русия в Средиземно море , употребена още по време на Съветския съюз.

Русия се намеси в спора в Сирия през 2015 година и стартира да утвърждава непрекъснатото си военно наличие в арабската страна през 2017 година след подписване на съглашение с държавното управление в Дамаск.

Публикуван през предишния август съветски държавен документ демонстрира, че сирийските управляващи са се съгласили да дават на Русия в допълнение земя и крайбрежни води за разширение на военната база " Хмеймим ".

Асад призна, че армията му, преди военната намеса на Москва, е била пред " рискова обстановка " поради въоръжена съпротива , директно финансирана и екипирана от Вашингтон и други западни сили, както и Саудитска Арабия и Катар.
 Асад желае мощно Сирия да е още по-обвързана стопански с Русия
Асад желае мощно Сирия да е още по-обвързана стопански с Русия

За да компенсира глобите на Съединени американски щати

Но благодарение на Москва и ирански милиции президентът на Сирия съумя да си върне по-голямата част от изгубената територия по време на 10-годишния спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР