Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се срещна във вторник

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се срещна във вторник
Коментари Харесай

Пендаровски се срещна с Ердоган в Сараево, обсъдиха членство на Македония в НАТО

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се срещна във вторник с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в коридорите на срещата на ПСЮИЕ в Сараево, оповестяват МИА и Българска телеграфна агенция.

На срещата двамата приветстваха мощното партньорство сред двете страни и позитивната наклонност в развиването на политическите и икономическите връзки. Търговският продан сред двете страни непрестанно нараства, достигайки 505 милиона $ през 2018 година, бе маркирано на срещата и бе изразено предпочитание за разширение на икономическото съдействие в полза на двете страни.

Пендаровски и Ердоган обмениха отзиви за процесите в двете страни и района. Пендаровски изрази очакване, че турският парламент скоро ще ратифицира протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО. Ердоган съобщи, че Турция поддържа изрично Северна Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО, добавяйки, че турският парламент скоро ще ратифицира протокола за. Ердоган одобри покана от Пендаровски за публична аудиенция в Северна Македония и го поздрави за встъпването в служба, като му пожела триумф в работата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР