Президентът на САЩ заяви, че смята Иран за отговорен за

...
Президентът на САЩ заяви, че смята Иран за отговорен за
Коментари Харесай

Байдън: Не се нуждаем от по-мащабна война в Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че счита Иран за виновен за съдбовната офанзива, умъртвила трима американци " в смисъл, че те доставят оръжия на хората, които са я направили ".


" Не мисля, че се нуждаем от по-голяма война в Близкия изток. Не това диря ", съобщи Байдън пред кореспонденти в Белия дом, до момента в който се готвеше да отпътува за две предизборни събития в щата Флорида.

При нападението с дрон в неделя бяха убити трима американски бойци и ранени минимум 34 други в Кула 22 - отдалечена военна апаратура в Йордания, покрай границите със Сирия и Ирак. Отговорност за него пое група, сплотяваща подкрепяни от Иран милиции, наричаща себе си Ислямска опозиция в Ирак.

Организацията от месеци прави набези с дронове и ракети против американските сили в района на фона на продължаващата война на Израел против обсадената линия Газа. Неделният смъртен случай е първият вследствие на тези офанзиви. Повечето други са били прихванати или са довели до леки пострадвания измежду американските войски.

Пентагонът разпознава починалите като сержант Уилям Джером Ривърс, сержант Кенеди Ладон Сандърс и сержант Бреона Алексондрия Мофет. Всички те са починали, когато дрон-самоубиец е блъснал жилищната им част.

Администрацията на Байдън към момента не е определила коя съответна група от по-широката организация е виновна за нападението в неделя, само че продължава да проверява.

В отговор на репортерски въпрос Байдън съобщи, че счита Иран за виновен за съдбовната офанзива с дрон " в смисъл, че те доставят оръжия на хората, които са го създали ".

Президентът се зарече да отвърне на удара и съобщи, че на 30 януари е решил по какъв начин ще отговори. Той не предложи конкретика./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР