Президентът на САЩ засили риториката по адрес на Китай, намеквайки,

...
Президентът на САЩ засили риториката по адрес на Китай, намеквайки,
Коментари Харесай

Тръмп обвини Си Дзинпин в дезинформация и пропагандна атака срещу САЩ и Европа

Президентът на Съединени американски щати ускори риториката по адрес на Китай, намеквайки, че водачът на азиатската страна Си Дзинпин стои зад " дезинформация и пропагандна офанзива против Съединени американски щати и Европа ", осведоми " Блумбърг ".

" Всичко идва от върха ", написа Тръмп в поредност от известия в " Туитър ". Той добави, че Китай " обезверено " желае някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, хипотетичната номинация на демократите, за президент на страната.

Докато Тръмп постоянно упреква Китай за възникването на пандемията от ковид, която разрушава международната стопанска система, той деликатно подхожда в връзките си със Си Дзинпин.

Министерството на външните работи на Китай постоянно отвръща с сходни обвинявания, наблягайки, че администрацията на Тръмп изопачава обстоятелствата към вируса, с цел да отклони вниманието от личния си крах.

Вчера президентът на Съединени американски щати упрекна Китай в " международно всеобщо ликвидиране ".

Главният редактор на вестник " Глобал таймс " на Китайската комунистическа партия назова представителите на администрацията на Тръмп " политически хулигани ", които не ги е грижа за живота на повече от 100 000 американци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР