Президентът на САЩ вдигна забраната за издаване на зелени карти,

...
Президентът на САЩ вдигна забраната за издаване на зелени карти,
Коментари Харесай

Байдън отмени важно решение на Тръмп! Пускат отново зелените карти за САЩ

Президентът на Съединени американски щати подвигна възбраната за издаване на зелени карти, въведена от Доналд Тръмп, заяви Ройтерс.

“Решението на Тръмп не пази ползите на Съединени американски щати. Напротив, това вреди на САЩ”, сподели Джо Байдън. Той разясни, че указът на Тръмп не разрешава на членове на фамилии на американски жители и законни непрекъснати поданици на страната да се причислят към своите родственици. Според Байдън ограничаването за пътешестване “вреди и на промишленостите в Съединени американски щати, в които работят гении от цялостен свят”.

Доналд Тръмп издаде възбраната предходната година, като сподели, че тя е нужна, с цел да отбрани американските служащи посред високата безработица, дължаща се на пандемията. Първоначално ограничаването трябваше да работи до края на 2020 година, само че Тръмп го удължи до края на март. С рестриктивните мерки милиардерът затвори вратата на хиляди спечелили в лотарията за зелена карта, определени на инцидентен принцип от към 14 милиона претенденти по света.

Президентът на Съединени американски щати не е оповестил дали ще има обезщетение за спечелилите визови
лотарии, които са изгубили правата си за тях поради политиките на Тръмп. Байдън въпреки всичко приканва Съединени американски щати да усилват броя на визите за многообразие, предлагани посредством лотария всяка година, от 55 000 на 80 000.

Къртис Морисън, юрист по въпросите на имиграцията в Калифорния, който съставлява клиенти с тъжба против възбраната, разяснява, че Байдън ще би трябвало да се оправи с камарата от молби, които са се натрупали през месеците поради прекъсването на процеса по издаване на визи от Държавния департамент. Разрешаването на казуса може да отнеме години, счита Морисън.

Според юриста Тръмп е разрушил имиграционната система.

Междувременно Байдън предложи законодателство, което да ограничи президентските пълномощия за издаване на забрани против имигрантите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР