Президентът на САЩ ще настоява пред лидера на Северна Корея

...
Президентът на САЩ ще настоява пред лидера на Северна Корея
Коментари Харесай

Тръмп с ключово условие за Северна Корея

Президентът на Съединени американски щати ще упорства пред водача на Северна Корея за цялостно нуклеарно разоръжаване на страната, заяви „ Уолстрийт Джърнъл “.

В момента се водят договарянията за срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Очаква се тя да е основна за успокояването на напрежението в района.

„ Президентът към този момент сподели, че няма да повтаря грешките от предишното. Това ще рече, че Съединени американски щати няма да вършат отстъпки по отношение на глобите, до момента в който не получат увещание за цялостното нуклеарно разоръжаване на Северна Корея “, декларира чиновник на американската администрация.

По-рано през годината Северна Корея стартира да прави обилни стъпки за усмиряване на връзките със Запада. На 27-ми април Ким Чен-ун ще се срещне с президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

Срещата с Тръмп е планувана за края на май. Все още не е ясно къде ще се организира тя.

Вече се появиха информации, че в КНДР са подготвени да приключат с нуклеарната си стратегия. От там обаче желаят Съединени американски щати да им подсигуряват опазване на режима. Страната към този момент получи поддръжка за договарянията от Китай и Русия. Очакват се спомагателни диалози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР