Президентът на САЩ разкри следващата фаза от борбата с коронавируса

...
Президентът на САЩ разкри следващата фаза от борбата с коронавируса
Коментари Харесай

Байдън обеща 600 млн. дози срещу COVID-19 до края на юли

Президентът на Съединени американски щати разкри идната фаза от битката с ковид по време на проведена от Си Ен Ен среща във формат town hall (среща с избиратели). Джо Байдън даде обещание американците да имат достъп до 600 милиона дози от ваксини против ковид до края на юли, като акцентира, че учителите ще се придвижат " нагоре по йерархията " на опашката за ваксини. Той предвижда също, че началните учебни заведения ще могат да отворят в края на първите 100 дни от ръководството му , осведомят АП и " Гардиън ".

Опитвайки се да против Доналд Тръмп и да увери обществото, че помощта е на път, Байдън приказва пред дребна група в Милуоки, Уисконсин. Още първоначално американският президент бе запитан от водещия на Си Ен Ен Андерсън Купър по кое време елементарните американци могат да чакат да получат ваксина.

" До края на юли ще имаме 600 милиона дози , задоволително да имунизираме всеки американец ", отговори Джо Байдън. Той посочи, че до тогава имунизациите ще бъдат налични. На въпрос по кое време ще се върне животът към естествения си темп, Байдън отговори, че " до идната Коледа ние ще сме при доста разнообразни условия " в " съпоставяне с през днешния ден ". По думите му до една година доста по-малко хора ще би трябвало да съблюдават обществена отдалеченост и да носят маски, само че добави, че специалистите го поучават да не се пробва да прави безапелационни прогнози и той означи, че не желае да прекалява с обещанията.

Американският водач заяви, че началните учебни заведения ще отворят в края на първите 100 дни от началото на ръководството му , само че евентуално по-трудно ще се реализира със междинните учебни заведения, защото има риск от разпространяване на ковид.

Но Байдън предизвести, че Съединени американски щати към момента имат дълъг път да извървят. Хиляди американци умират всекидневно от ковид - най-голямата здравна рецесия в страната от век. Вирусът е лишил живота на повече от 485 000 души.

Американският държавен глава приказва и за Тръмп. Той съобщи, че през последните четири години по медиите единствено се е говорило за Доналд Тръмп. Сега той дава обещание четири години да се приказва за американския народ.

" Изморих се да приказвам за Тръмп ", разгласи Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР