Президентът на САЩ обмисля премахване на визите за поляциАмериканският президент

...
Президентът на САЩ обмисля премахване на визите за поляциАмериканският президент
Коментари Харесай

Полша предлага на Тръмп „Форт Тръмп“

Президентът на Съединени американски щати обмисля унищожаване на визите за поляци


Американският президент Доналд Тръмп съобщи на среща с полския си сътрудник Анджей Дуда в Белия дом, че Съединени американски щати обмислят предложение на Варшава за основаване на непрекъсната US военна база на територията на Полша, съобщи Ройтерс.

Варшава от дълго време показва предпочитание да одобри боен обект на Съединени американски щати за опълчване на “руската опасност ” и е обявявала, че подготвена да влага в него 2 милиарда $. На срещата си Тръмп късно във вторник Дуда заяви и предложение за името на възможната бъдеща база – “Форт Тръмп ”.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че е склонен с оценката на Варшава, че Москва “действа нападателно ” в района и заяви, че настояването за базата се разисква. Той акцентира, че прави оценка готовността за вложения от $2 милиарда

“Обмисляме доста съществено този план, знам, че Полша харесва концепцията доста ”, сподели още Тръмп.

Русия изрази опасения през май по отношение на молбата на Варшава и уточни, че разширението на инфраструктура на НАТО към съветските граници ще наруши стабилността в Европа.

На собствен ред шефът на Пентагона посочи, че дефинитивно решение по въпроса не е взето.

Тръмп и Дуда показаха и споделени опасения по отношение на съветския газопровод “Северен поток 2 ”, който щял да направи Европа прекомерно подвластна от Москва и изложена на риск от “политическо изнудване ”, както го дефинира полският президент.

Но Тръмп съобщи, че Съединени американски щати няма да постановат наказания над фирмите, участващи в плана. Той разгласи още, че Вашингтон обмисля унищожаване на US визите за поляци. Освен Полша жителите на още 4 страни от Европейски Съюз – България, Румъния, Кипър и Хърватия, към момента се нуждаят от визи, с цел да посетят Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР