Президентът на САЩ е използвал властта си, за да осигури

...
Президентът на САЩ е използвал властта си, за да осигури
Коментари Харесай

Белият дом се опитал да прикрие злоупотреба с власт на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати е употребявал властта си, с цел да обезпечи интервенция на непозната страна в президентските избори през 2020 година в телефонния си диалог през юли т.г. с украинския президент Володимир Зеленски, което " надълбоко разтревожило "  служители в Белия дом и някои от тях се пробвали да покрият всички записи на диалога, в това число и формалната стенограма. Това написа в сигнала на изобличителя, който сигнализира за непозволено държание на президента Тръмп и поради който долната камара на Конгреса разгласи, че стартира процедура по премахване от власт на президента. Вчера сигналът бе разкрит и оповестен, директно преди комисията по разузнаване на Конгреса да изслуша и.д. шефа на националното разузнаване Джоузеф Магуайър по тематиката.

В сряда Белият дом разгласява редактирана стенограма от диалога на Тръмп и Зеленски, от която обаче излиза наяве, че Тръмп неколкократно и в прав текст упорства Украйна да проверява някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън, член на борда на газова компания. Досега няма никакви доказателства за нарушавания от страна на татко и наследник Байдън. Джо Байдън е вероятен противник на Тръмп на президентските избори следващата година. 

В сигнала, подаден от изобличителя до шефовете на комисиите по разузнаване на двете камари на Конгреса на Съединени американски щати, се показва, че юристите на Белия дом обсъждали по какъв начин да постъпят с диалога, тъй като по тяхна преценка те " станали очевидци на корист с власт от страна на президента за персонална полза ". Адвокатите също по този начин наредили на чиновници да реалокират стенограмата на диалога от компютърната система, в която се съхраняват за прилагане от чиновници на администрацията на равнище министри, и да я реалокират в система за запазване на сензитивна информация. Това също разтревожило някои чиновници, които споделяли терзанието, че по този начин се злоупотребява със системата. " Според представители на Белия дом, с които разговарях, не за пръв път в тази администрация запис от диалог на президента се мести в кодираната система само за да се отбрани политически сензитивна информация, а не такава, която визира националната сигурност ", написа в сигнала. Авторът му категорично акцентира, че той не е бил очевидец на диалога Тръмп - Зеленски, само че получил информация от няколко самостоятелни източника, които участвали.

ПОЗИЦИЯ

Мнoзинcтвoтo oт Кaмaрaтa нa прeдcтaвитeлитe в CAЩ щe пoдкрeпи прoцeдурaтa пo импийчмънт cрeщу прeзидeнтa Дoнaлд Тръмп, cъoбщи „ Вaшингтoн пocт “. 218 кoнгрecмeни ca зaявили пoдкрeпa към рeшeниeтo нa дeмoкрaтитe. Пoдкрeпa ca oбявили 217 дeмoкрaти и нeзaвиcимият кoнгрecмeн Джъcтин Eймъш. Тoвa e и нeoбхoдимият прaг зa пoлучaвaнe нa oдoбрeниe. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР