Президентът на САЩ дотолкова нахълта в реалността на света и

...
Президентът на САЩ дотолкова нахълта в реалността на света и
Коментари Харесай

Индипендънт: Няма невинни в Оманския залив, но доказателствата на Тръмп са безумни

Президентът на Съединени американски щати дотолкоз нахълта в действителността на света и във усещането за истина през последните 29 месеца, че без значение какъв брой " доказателства " той и екипът му създават, с цел да потвърдят, че иранците се пробват да взривят петролни танкери в Персийския залив, или не напълно да ги взривят, всичко придобива просто облика на догадка, написа Робърт Фиск за " Индипендънт ".

Никой не е почтен в Оманския залив, само че " доказателствата " на Тръмп за ролята на Иран в най-хубавия случай са безсмислени. В действителния свят сред Съединени американски щати и Иран би трябвало да има боен съюз, само че отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарната договорка, сподели предходната година, че Вашингтон към този момент не се движи по известна орбита.

През 2017 година, фотоси на Доналд Тръмп бяха редактирани, с цел да " потвърдят ", че има повече поддръжници във Вашингтонския търговски център, в сравнение с в действителност са били там.

И в този момент неговата администрация, стремяща се да потвърди, че иранците нападат петролни танкери, разгласява видеозаписи на иранци, които отстраняват мина от корпуса на японски транспортен съд.
 Тръмп: Иран го направи и вие знаете, видяхте лодката, на всички места по мината написа Иран
Тръмп: Иран го направи и вие знаете, видяхте лодката, на всички места по мината написа Иран

Иран не може да затвори пролива Ормуз " за дълго "

Ами това потвърждава всичко, нали, тези досадни иранци не могат даже да ударят своите цели професионално, а се връщат по-късно, с цел да си намерят мината, тъй като евентуално вероятно по нея на всички места написа " Произведено в Иран ".

Защото, в случай че я бяха оставили щеше да ги издаде, нали, да само че се оказва, че екипажът на танкера счита, че са били нападнати с въздушен арсенал (мините в действителност не летят). Екипажът на другият ударен танкер допуска, че са ударени от торпедо.

И въз основата на това, Вашингтон в този момент " построява консенсус " измежду своите съдружници за " решителния " отговор, който саудитските другари на Тръмп желаят против Иран, с цел да отмъстят за тези и предходните офанзиви против Емирствата.

А нашият обичан външен министър, който постоянно е знаел, че се нуждае от болшинството от най-верните 120 000 гласа на партията, с цел да го създадат идващия Тори Аятолах, е " убеден ", че тези нещастни иранци стоят зад мините.

Предполага се, че Ходжатолесламът - тъй като подобен Джеръми Хънт би трябвало да остане, в случай че не стане Върховен водач - също вярваше в фотосите на тълпите посрещащи президентството на Тръмп във Вашингтонския търговски център.
 Иран изясни, че те дават отговор за сигурността в протока, а Съединени американски щати лъжат и подклаждат война
Иран изясни, че те дават отговор за сигурността в протока, а Съединени американски щати лъжат и подклаждат война

Англия предизвестява Иран, Джеръми Хънт беседва с Помпео и има вяра на " съдружниците Съединени американски щати "

Лично аз допускам, че иранците са стигнали до старите си трикове с мини в Персийския залив, първите които са практикувани през 1988 година против супертанкерите, които американският флот придружаваше до Кувейт в края на ирано-иракската война, само че тогава се оказа, че Американските военни кораби трябваше да се крият зад танкерите, при положение, че те също могат да бъдат ударени.

По този мотив американците в действителност хванаха екипаж от иранци, който се качваше да смъква мини от остарял транспортен съд. Тогава те заловиха иранците и даже им дадоха опция за политическо леговище в Страната на Свободните. Глупави момчета, всички отхвърлиха офертата.

Освен това, в случай че " Хизбула " сполучливо изстреля иранска ракета към израелски боен транспортен съд край Ливан - което те и направиха през 2006 година, спирайки кораба и убивайки няколко от души от израелския екипаж - аз се колебая, че Техеран има угризения да научи хутите по какъв начин да употребяват безпилотни самолети за ракетни офанзиви против Саудитска Арабия.

Когато американските боприпаси - пуснати от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства - взривяват бунтовници хути, учебни заведения, лечебни заведения, сватбени тържества и така нататък, в Йемен - за какво да е изненадващо, в случай че хутите употребяват ирански муниции, с цел да се опитат да взривят саудитските летища? С малко повече образование, хутите може даже да доближат техническият потенциал на своите саудитски и емиратски врагове, като също по този начин изстрелват ракети към учебни заведения, лечебни заведения и сватбени празненства и така нататък в Саудитска Арабия.

Има и едно " Суецко " чувство във всичко това. Когато все по-раздразненият Антъни Идън потъна с французите и израелците в Суецкото крушение през 1956 година, Айзенхауер трябваше да изпрати Дълес в Лондон, с цел да овладее английския министър председател. Идън самичък се трансформира малко в банан, потвърждавайки, че Насър, в чиято страна Британия възнамерява да нахлуе, е " Мусолини на Нил ". Указанията на Далес бяха да каже на Идън: " Спри се, момче! "

Месеци по-късно Идън към момента лъжеше в камара на общините, като настояваше, че цялата неразбория не е излюпена дружно с израелците (всъщност с тях беше), а на подправеното му отказване на заговора имаха вяра множеството от торите по това време и евентуално болшинството британци.
 Джереми Корбин подлага на подозрение обвиняванията против Иран за танкерите
Джереми Корбин подлага на подозрение обвиняванията против Иран за танкерите

Техеран изрично отхвърля обвиняванията

Предполагам, че по тази причина намирам нещо извънредно необичайно в целия предстоящ спор сред Съединени американски щати и Иран. Преди няколко дни, в Бейрут, след дълго пътешестване из Ливан, се принудих да прочета новинарските публикации от последните месеци за идната война сред Съединени американски щати и Иран - макар че имам вяра и не преставам да се усещам сигурен, че този иден Армагедон е плод на въображението на Тръмп-Болтън-Помпео. И на въображението на американските медии - които се опасяват, че Тръмп може да стартира война, само че като се има поради бурните им заглавия, да не приказваме за публикациите, още по-уплашени са, че може и да не стартира война.

Може би това е чистото безсилие от четенето на размерите с погрешни изказвания от Белия дом за поддръжката на Тръмп за порочните арабски диктатори в Близкия изток и и резачи на глави (и резачи на тела и трупове) - че съвсем самичък се убедих, че лъжливите, лъжливи, воюващи иранци, които се отхвърлиха от нуклеарното съглашение, лъжливо настояват, че Вашингтон не е спазил съглашението.

Но тогава, несъмнено, си спомних, че лъжливите, лъжливи, воюващи американци се отхвърлиха от нуклеарно съглашение, като твърдяха, че преди година Техеран не е спазил съглашението.

Но това е животът в света на Тръмп.

Иранците, които постоянно са разбирали Запада доста по-добре в сравнение с Запада е разбирал Иран, доста добре знаят по какъв начин да отрекат за един дрон тук или някоя мина там, до момента в който все по-усърдно подръпва някое и друго перо от американския орел. Иранците не са почтени.
 Израелското разузнаване упреква Иран за офанзивите в Оманския залив
Израелското разузнаване упреква Иран за офанзивите в Оманския залив

В репортажа си телевизионния канал се базира на почитан източник от службите на Израел

В тази история няма положителни момчета. И, несъмнено, в случай че Иран се опита да затвори Ормузкия пролив, Америка може да реагира с този виновен консенсус за " съдбоносен отговор ", с апел от саудитците и подписан от Ходжатолеслам Джеръми Хънт. Но Иран не е толкоз малоумен. Защо Ислямската република би трябвало да се бори с американците, когато Съединени американски щати унищожиха главните им врагове след революцията: талибаните, по-късно Садам Хюсеин, а по-късно и ДАЕШ? Иранците бяха или трябваше да бъдат извънредно признателни.

В действителния свят, несъмнено, би трябвало да има боен съюз сред Съединени американски щати и Иран. Но Вашингтон към този момент не се движи по известна орбита. Ако желаете да разберете политиката на Тръмп-Болтън в Близкия изток сега, допускам, че всичко, което можете да извършите, е да посетите пациенти във всяка една психиатрична болница и те ще ви срещнат.

Русия и Китай обаче живеят на планетата Земя. Вероятно са видели фотосите на намалялите поддръжници на Тръмп във Вашингтонския МОЛ и са създали свои лични изводи. Така че можете да чуете Владимир Путин или Си Дзинпин, въпреки и съмнителни съдружници на Техеран, да подвикнат на Тръмп: " Спри се, момче! "
 Помпео: Съединени американски щати обмислят и боен отговор против Иран
Помпео: Съединени американски щати обмислят и боен отговор против Иран

Президентът Доналд Тръмп не желае да води война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР