Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че ще прекрати

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че ще прекрати
Коментари Харесай

САЩ прекратява приемането на нови имигранти за 60 дни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден, че ще приключи краткотрайно приемането на нови имигранти в страната, с цел да бъдат предпазени работните места на американците в изискванията на коронавирусната пандемия, оповестиха международните организации.

" Борбата с невидимия зложелател се отрази на служащите, милиони американци пожертваха работата си в битката с ковид и спасяването на човешки животи ", съобщи Тръмп на ежедневния си брифинг в Белия дом. " За отбрана на нашите служащи аз ще въведа краткотрайна възбрана за имиграция в Съединени американски щати ", добави той и посочи, че тази мярка ще работи 60 дни, след което ще бъде преразгледана съгласно с икономическата обстановка.

" Тази пауза в приемането на нови имигранти ще помогне също за опазване на витални медицински запаси за американските жители ", акцентира Тръмп, представен от Ройтерс.

По думите на президента мярката ще бъде прилагана единствено по отношение на влизащите с така наречен зелена карта, позволяваща непрекъснато жителство в Съединени американски щати, само че ще има и някои изключения.

Съответният декрет ще бъде публикуван " евентуално в сряда по някое време ", добави Тръмп, представен от ДПА.

Междувременно университет " Джонс Хопкинс " оповестени през вчерашния ден, че броят на а жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати внезапно набъбна с 2751 за едно денонощие, по данни на, заяви Франс прес.

В понеделник в Съединени американски щати бяха регистрирани малко над 1400 смъртни случая за 24 часа.

Вчера броят на инфектираните надвиши 800 000, с близо 40 000 нови случая в интервала от 20.30 часа локално време в понеделник до същия час във вторник, сочат данните на университета, които непрестанно се актуализират.

Според формалните данни, съобщавани от всяка страна, Съединени американски щати са най-засегнатата от ковид страна както по брой на умрелите /общо 44 845/, по този начин и по диагностицираните случаи /над 820 000/. Близо 75 000 американци са оповестени за оздравели, осведоми Българска телеграфна агенция.

Втора вълна от ковид се чака да връхлети Съединени американски щати идната зима и може да удари доста по-силно от първата, тъй като евентуално ще дойде при започване на грипния сезон, предизвести през вчерашния ден шефът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, представен от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР