Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в събота, че би

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в събота, че би
Коментари Харесай

Тръмп иска да се срещне с Ким през уикенда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в събота, че би желал да се срещне още веднъж с водача на Северна Корея Ким Чен Ун. Срещата може да се организира този уикенд в демилитаризираната зона на границата на Северна и Южна Корея, заяви "Ройтерс ".

Двамата просто ще си свидлив ръцете и ще се поздравят. Самият той написа това свое предпочитание в профила си в "Туитър ".

Тръмп, който е в Осака, Япония, за срещата на върха на Г-20, би трябвало да дойде в Южна Корея по-късно в събота. Той ще напусне страната в неделя и ще се върне във Вашингтон.

Специалният делегат на Съединени американски щати Стивън Бигун съобщи в петък, че Съединени американски щати са подготвени да проведат градивни диалози със Северна Корея, с цел да проследят съглашението за нуклеарна обсада, реализирано от двете страни предходната година, сподели южнокорейското външно министерство.

Бигун сподели пред своя южнокорейски сътрудник Лий Доун, че Вашингтон желае да реализира прогрес по съглашението от срещата на върха сред Тръмп и Ким в Сингапур предходната година, се споделя в изказване на министерството.

Но договарянията са в застой, откакто втората среща на върха във Виетнам през февруари се неуспех.

Тръмп и Ким са разменили общо 12 писма от началото на предходната година, заяви южнокорейското министерство на националното обединяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР