Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в неделя, че иска

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в неделя, че иска
Коментари Харесай

Тръмп иска да се срещне със сътрудника на разузнаването, разкрил за разговора му със Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в неделя, че желае да се срещне със сътрудника на разузнаването, който е написал жалбата за телефонния му диалог през юли с украинския президент Володимир Зеленски, предадоха осведомителните организации.

"Като всеки американец, аз заслужавам да се срещне с моя обвинител, изключително когато този обвинител, по този начин нареченият "разобличител ", е показал един безупречен диалог с задграничен водач по напълно неточен и лъжовен метод ", написа Тръмп в Туитър. В серия от туитове американският президент изиска да се срещне с всички източници, които са дали информация на разобличителя. Тръмп изиска също конгресмен Адам Шиф (демократ от щата Калифорния), който е ръководител на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, да бъде разпитан за машинация и държавна измяна. "Този човек шпионирал ли е президента на Съединени американски щати? ", попита в туит Тръмп и добави: "Сериозни последствия ".

Изявленията на Тръмп идват няколко дни, откакто демократите започнаха следствие, което може да докара до импийчмънт на президента републиканец. В центъра на следствието е тъжба на изобличител, в която се твърди, че Тръмп е опитал да окаже напън на Украйна да проверява активността на сина на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън в подмяна на финансова и военна помощ за Киев. Демократът Байдън сега е най-вероятният съперник на Тръмп на идните през ноември 2020 година президентски избори, оповестява Българска телеграфна агенция.

Разобличителят е от средите на американското разузнаване, само че неговата или нейната идентичност остава незнайна. Телевизия СиБиЕс заяви, че въпросният помощник е подложен под федерална отбрана, защото се притеснява за своята сигурност.
Привърженици на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се появиха в неделя по няколко телевизионни канала, с цел да защитят Тръмп от обвиняванията.

Руди Джулиани - персоналният юрист на Тръмп и централна фигура в абсурда, продължи да популяризира непотвърдена информация, съгласно която някогашният вицепрезидент Джо Байдън е оказвал напън за премахване на украински прокурор, с цел да отбрани сина си. Джулиани сподели, че няма да сътрудничи на конгресмена Адам Шиф без експлицитното единодушие на Тръмп.

Съветникът по политическите въпроси на Тръмп - Стивън Милър, сложи под въпрос честността на разобличителя, наричайки го "агент на дълбоката страна ". Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф пък съобщи, че Конгресът е решен да получи достъп до диалозите на президента Тръмп с съветския държавен глава Владимир Путин и с други международни водачи, като се базира на опасения, че президентът републиканец може да е заплашил националната сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР