Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за C-Span,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за C-Span,
Коментари Харесай

Тръмп иска съкращения на бюджета за отбрана на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изявление за C-Span, че ще се опита да редуцира бюджета на страната за защита.

“Сега имаме доста мощни въоръжени сили, доста по-силни след последния бюджет. Тогава, в един миг, ще съумея да съкратя бюджета. Но бяхме принудени да модернизираме въоръжените си сили ”, съобщи Тръмп.

На въпрос на водещия дали се възнамеряват съкращения на бюджета, Тръмп отговори „ безусловно “.

По-рано Сенатът на Съединени американски щати одобри план за бюджет за защита в размер на 750 милиарда $ за фискалната 2020 година, която стартира на 1 октомври 2019 година. Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри план за бюджет за защита за 2020 година, предусещащ отпущането на 733 милиарда $ за тази цел вместо 750 милиарда, поискани от администрацията на Тръмп.

Наличието на две версии на този документ е постоянно срещана процедура. В този случай се основава помирителна комисия от представители на двете партии, с цел да се реализира консенсус, който ще бъде подсилен и от двете камари.

Бюджетът за защита на страната за фискалната 2019 година възлиза на 716 милиарда $, което надвишава бюджета за 2018 година с 3% (20 милиарда). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР