Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред репортери, че ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред репортери, че ще
Коментари Харесай

Тръмп готов да се срещне с Ким Чен Ун до края на годината

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи пред кореспонденти, че ще бъде подготвен да се срещне в даден миг по-късно през годината със севернокорейския водач Ким Чен Ун, с цел да възобновят договарянията за нуклеарно разоръжаване, съобщи Ройтерс.

Това изказване на Тръмп на потегляне от Белия дом последва изказване на Северна Корея от понеделник, в което се показваше подготвеност договарянията да бъдат възобновени по-късно този месец.

Според политически анализатори тазседмичното премахване от президента на Съединени американски щати на неговия консултант по националната сигурност Джон Болтън може да помогне на американските старания договарянията да продължат, само че няма да направи по-лесно за Вашингтон да реализира задачата си да убеди Пхенян да се откаже от нуклеарните си оръжия.

От юни 2018 година Тръмп и Ким са се срещали три пъти.

Пред публицистите на Южната ливада на Белия дом президентът на Съединени американски щати изключи разновидността държавният секретар Майк Помпео да поеме втора функционалност и да стане негов консултант по националната сигурност.

В Белия дом фактически е бил обсъждан сходен вид и даже Тръмп е разговарял за това с Помпео, само че в последна сметка президентът не възнамерява такава опция. По думите на Тръмп държавният секретар предпочитал "там да има още някой с него ".

Президентът уточни, че има към 15 претенденти за поста, и добави, че евентуално ще вземе дефинитивно решение другата седмица. Предишния ден той съобщи, че описът е по-къс и се състои от петима души.

"Както можете да си визиите, всеки гори от предпочитание (да заеме поста) ", сподели той. "Много хора желаят тази служба. Това е прелестна служба ", добави Тръмп.

Според поискали анонимност източници на Ройтерс описът на президента като цяло се състои от надеждни консерватори със здрави връзки с съществени фигури в неговото ръководство.

Част от групата е пенсионираният военачалник Кийт Келог, който сега е консултант по националната сигурност на вицепрезидента Майк Пенс. Споменават се още специфичният делегат на Държавния департамент за Иран Брайън Хук, някогашният заместник-съветник по националната сигурност в Белия дом Рик Уодъл и посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел.

В коментар пред публицистите на вчерашната обява в "Политико " Тръмп съобщи, че не има вяра Израел да шпионира Съединени американски щати.

В материала се твърдеше, че най-вероятно зад открити покрай Белия дом и на други места във Вашингтон устройства за следене на мобилни телефони стои еврейската страна.

Израел отхвърли написаното в обявата да е истина.

В отговор на журналистически въпрос за Иран Тръмп съобщи, че иранските представители желаят да се срещнат с тези на Съединени американски щати.

"Мога да ви кажа, че Иран желае да се среща ", съобщи американският водач.

Пред публицистите Тръмп добави, че Съединени американски щати може да обмислят разновидността за подписване на краткотрайно комерсиално съглашение с Китай, каквато стъпка се разисква измежду анализаторите, само че по думите му Вашингтон избира да бъдат подписани дефинитивни договорености
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР