Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че не

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че не
Коментари Харесай

Тръмп не е съгласен да се отменят митата срещу Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи пред публицисти, че не се е съгласил да се анулират митата против Китай, осведоми " Ройтерс ".

Официални представители от двете страни оповестиха през вчерашния ден, че Китай и Съединени американски щати са постигнали единодушие да анулират митата при комерсиално съглашение " Фаза 1 ".

Министерството на търговията на Китай заяви, че двете страни са постигнали единодушие поетапно да анулират митата. Американски представител удостовери, че анулацията на митата е част от първата фаза на комерсиално съглашение, което към момента е подготвяно и под него би трябвало да се подпишат Доналд Тръмп и Си Дзинпин. Но по-късно " Ройтерс " заяви, че има вътрешна съпротива в администрацията на Съединени американски щати.

Пазарите реагираха със спад след мненията на Тръмп преди да потегли от Белия дом. Щатският $ се обезцени по отношение на японската йена.

Тръмп добави, че " Китай желае да се реализира съглашение " и че ще бъде подписано в Съединени американски щати. Запитан дали ще се срещне с президента Си Дзинпин, той отговори: " Ще забележим ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР