Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес в Белия дом,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес в Белия дом,
Коментари Харесай

Тръмп осъди омразата и идеята за превъзходство на бялата раса след стрелбите в Тексас и Охайо

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден в Белия дом, че всички американци би трябвало "да осъдят расизма, фанатизма и концепцията за предимство на бялата раса " след всеобщите убийства в Тексас и Охайо. При тях починаха 29 души, а десетки бяха ранени, съобщи Ройтерс.

"Тези злокобни идеологии би трябвало да бъдат победени ", сподели Тръмп. "Омразата няма място в Америка. Омразата извращава мозъка, опустошава сърцето и гълтам душата ", добави той.

Тръмп също така дефинира последните всеобщи убийства като "зли набези ". Той ги окачестви също като закононарушения "срещу цялото човечество " и съобщи, че омразата в обществото би трябвало да бъде сменена от единение, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп произнесе речта в Белия дом през днешния ден, след убийствата в края на предходната седмица в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо. Той назова тези убийства "варварски кланета ".

Той прикани демократи и републиканци да загърбят партизанщината и да намерят решение на въпроса с насилието.

В речта си, която беше послание към нацията, Тръмп се зарече, че "ще работи със незабавна увереност ", съобщи ДПА.

Той прикани и за въвеждането на законодателство, предвиждащо инспекции на предишното на купувачите на огнестрелни оръжия, които да разрешат евентуални причинители на тежки закононарушения да бъдат установявани, преди да са ги направили.

Президентът на Съединени американски щати даде обещание и промени в законодателството, отнасящо се до психологичното здраве, с цел да не могат хора с психологични разстройства да имат огнестрелни оръжия, и добави, че на причинителите на всеобщи убийства би трябвало да бъдат налагани смъртни присъди.

"За тези, които правят закононарушения от ненавист, и за всеобщите убийци би трябвало да има смъртна присъда ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР